Styl Kolory tematów

Założony przez VageX.

Czy da się zrobić, aby tematy na str. głównej były w różnych kolorach? Np. w dziale regulaminy (dział na czerwono) temat był tez na czerwono?
TaniDedyk.pl
Tak

ACP->Działy->Edytuj dział
Nazwa działu


<span style="color: red">Regulamin</span>

(13.05.2017, 13:30)VageX napisał(a): Czy da się zrobić, aby tematy na str. głównej były w różnych kolorach
Tematy - nie działy.
(13.05.2017, 13:44)Patryk Stefański napisał(a): Tak

ACP->Działy->Edytuj dział
Nazwa działu


<span style="color: red">Regulamin</span>

Moja oferta - pomoc przy tworzeniu i edycji stron i forum MyBB.
Pomogę prywatnie rozwiązać problem, za naprawdę niewielką opłatą. :)
Poradnik - Jak zbadać element na stronie?
Hmmm.. spróbuj w ten sposób.

Przejdź do Strona główna » Paczki szablonów » X Templates » Edycja szablonu: forumdisplay_thread.
Edytuj ten szablon w mniej więcej taki sposób aby pozbyć się trow'ów.

Chodzi mi o zmianę  tej części kodu: 
"<td align="center" class="{$foruminfo['name']}{$thread_type_class}">" 
na coś takiego 
"<td align="center" class="{$foruminfo['name']}{$thread_type_class}">"
Czyli po prostu zamianę {$bgcolor} na {$foruminfo['name']}.


Następnie musisz stworzyć odpowiednie kody w arkuszach css :)
Wykonuję style dla for opartych na skrypcie MyBB oraz IPB, a także wszelkie prace związane z tymi silnikami.
Kontakt: System prywatnych wiadomości | GG: 40900899 | Mail: [email protected]
https://mybboard.pl/thread-72272-post-309793.html#pid309793
Zmieniłem {$bgcolor} na {$foruminfo['name']}
Kod:
<tr class="inline_row">
    <td align="center" class="{$foruminfo['name']}{$thread_type_class}" width="2%"><span class="thread_status {$folder}" title="{$folder_label}">&nbsp;</span></td>
    <td align="center" class="{$foruminfo['name']}{$thread_type_class}" width="2%">{$icon}</td>
    <td class="{$foruminfo['name']}{$thread_type_class}">
        {$attachment_count}
        <div>
          <span>{$prefix} {$gotounread}{$thread['threadprefix']}<span class="{$inline_edit_class} {$new_class}" id="tid_{$inline_edit_tid}"><a href="{$thread['threadlink']}">{$thread['subject']}</a></span>{$thread['multipage']}</span>
            <div class="author smalltext">{$thread['profilelink']}</div>
        </div>
    </td>
    <td align="center" class="{$foruminfo['name']}{$thread_type_class}"><a href="javascript:MyBB.whoPosted({$thread['tid']});">{$thread['replies']}</a>{$unapproved_posts}</td>
    <td align="center" class="{$foruminfo['name']}{$thread_type_class}">{$thread['views']}</td>
    {$rating}
    <td class="{$foruminfo['name']}{$thread_type_class}" style="white-space: nowrap; text-align: right;">
        <span class="lastpost smalltext">{$lastpostdate}<br />
        <a href="{$thread['lastpostlink']}">{$lang->lastpost}</a>: {$lastposterlink}</span>
    </td>
{$modbit}
</tr>

Teraz pytanie: czego ja mam dokladnie nadać regułę CSS?
(13.05.2017, 14:53)VageX napisał(a): Zmieniłem {$bgcolor} na {$foruminfo['name']}
Kod:
<tr class="inline_row">
    <td align="center" class="{$foruminfo['name']}{$thread_type_class}" width="2%"><span class="thread_status {$folder}" title="{$folder_label}"> </span></td>
    <td align="center" class="{$foruminfo['name']}{$thread_type_class}" width="2%">{$icon}</td>
    <td class="{$foruminfo['name']}{$thread_type_class}">
        {$attachment_count}
        <div>
          <span>{$prefix} {$gotounread}{$thread['threadprefix']}<span class="{$inline_edit_class} {$new_class}" id="tid_{$inline_edit_tid}"><a href="{$thread['threadlink']}">{$thread['subject']}</a></span>{$thread['multipage']}</span>
            <div class="author smalltext">{$thread['profilelink']}</div>
        </div>
    </td>
    <td align="center" class="{$foruminfo['name']}{$thread_type_class}"><a href="javascript:MyBB.whoPosted({$thread['tid']});">{$thread['replies']}</a>{$unapproved_posts}</td>
    <td align="center" class="{$foruminfo['name']}{$thread_type_class}">{$thread['views']}</td>
    {$rating}
    <td class="{$bgcolor}{$thread_type_class}" style="white-space: nowrap; text-align: right;">
        <span class="lastpost smalltext">{$lastpostdate}<br />
        <a href="{$thread['lastpostlink']}">{$lang->lastpost}</a>: {$lastposterlink}</span>
    </td>
{$modbit}
</tr>

Teraz pytanie: czego ja mam dokladnie nadać regułę CSS?

Zmienna {$foruminfo['name']} odpowiada za wyświetlanie nazwy działu.
Zatem jeśli masz dział o nazwie "Kasztany" to tworzysz w arkuszu .css klasę o nazwie Kasztany.
Kod:
.kasztany {
(...)
}

Zamiast (...) kod z trowa, oczywiście z dostosowanym według uznania background'em.
Wykonuję style dla for opartych na skrypcie MyBB oraz IPB, a także wszelkie prace związane z tymi silnikami.
Kontakt: System prywatnych wiadomości | GG: 40900899 | Mail: [email protected]
https://mybboard.pl/thread-72272-post-309793.html#pid309793
Podziękowali: VageX
Refresh!
Chodziło mi bardziej o to, żeby to było na głównej stronie forum...
W odpowiednim szablonie dodaj klasę: class="{$forum['name']}"; w arkuszu CSS dodaj klasę o nazwie Twojego działu i odpowiednim: color: #.
Moja oferta - pomoc przy tworzeniu i edycji stron i forum MyBB.
Pomogę prywatnie rozwiązać problem, za naprawdę niewielką opłatą. :)
Poradnik - Jak zbadać element na stronie?
Ok, dzięki.
Jakie jest ID działu, która zmienna działa w szablonie: forumbit_depth2_forum_lastpost?
(19.06.2017, 11:37)Fyeem napisał(a): class="{$forum['name']}";
Kiepskie rozwiązanie. Zwróci nazwę w klasie, a często dział zawiera wiele słów i łatwo o konflikt + nieprawidłową nazwę klasy.

(19.06.2017, 13:52)VageX napisał(a): Ok, dzięki.
Jakie jest ID działu, która zmienna działa w szablonie: forumbit_depth2_forum_lastpost?
Nie wiem czy jest do tego jakaś zmienna, trzeba by poszukać.

Ja jeśli już to bym to zrobił bym to w js lub w css nadając klasę z {$forum['pid']} i operując nth-child. Jednak ostylować by należało to dopiero po zrobieniu każdego działu już. Ponadto w przyszłości może wystąpić potrzeba zmiany kolejności for - wtedy byś musiał edytować nth-child ponownie.

Tak sobie myślę i jest jeszcze inna opcja. Jest to nadanie klasy dla tego działu sposobem podanym przez @Patryk Stefański (zamiast atrybutu style nadaj class). Nadasz klasę, a ostylujesz ją bezpośrednio w szablonie index lub szablonie, który będzie dołączany tylko tam.
@Divir mógłbyś to dokładniej wytłumaczyć, bo nic nir rozumiem...
@Divir - w sumie racja.
@VageX - a spróbuj dodać klasę: class="xx-{$forum['fid']}" a do CSS: .xx-175 {color: blue!important;} (gdzie 175 to FID działu).
Moja oferta - pomoc przy tworzeniu i edycji stron i forum MyBB.
Pomogę prywatnie rozwiązać problem, za naprawdę niewielką opłatą. :)
Poradnik - Jak zbadać element na stronie?
Ok dzieki


Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości