HTML Odnośniki w formie przycisków.

Założony przez Blusimusic.

Mam przedstronę, w której mam odnośniki, lecz są one w formie napisów. Chciałbym, aby były to przyciski, lecz nie wiem jakich wymiarów zrobić rysunki i jak zrobić, aby one działały.
TaniDedyk.pl
Edycja dowolna według uznania w css, przykładowo:
https://www.w3schools.com/css/css3_buttons.asp
Wsparcie poza forum - odpłatne.
Podziękowali: Blusimusic
Dobrze, tylko gdzie to dać, żeby było na tej przedstronie jako odnośnik?
Edit: Przygotowałem już przycisk, tylko nie wiem, gdzie go dać.

Dodałem go, lecz wygląda to tak: 
   

Tak wygląda kod przedstrony:
Kod:
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Demirdegs</title>
</head>
<body>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<style>
.button {
   background-color: #4CAF50;
   border: none;
   color: blue;
   padding: 15px 32px;
   text-align: center;
   text-decoration: none;
   display: inline-block;
   font-size: 16px;
   margin: 4px 2px;
   cursor: pointer;
}
</style>
</head>
<body>

<h2>CSS Buttons</h2>

<button>Blog</button>
<a href="#" class="button">http://www.demirdegs.blogspot.com</a>
<button class="button">Blog</button>
<input type="button" class="button" value="Input Button">

</body>
</html>




</body>
</html>
Co w nim zmienić, żeby było ok?

Udało mi się zrobić poprawnie, tylko nie wiem jak zmienić położenie tych przycisków.
Polecam dodać kolejną klasę, albo najlepiej div, który będzie odpowiednio ustalał pozycję przycisków.
Wsparcie poza forum - odpłatne.
Mam 2 przyciski i kiedy dodaje div to jeden jest tam gdzie chcę, a drugi znika i nie wiem, gdzie i jak dodać div dla drugiego. Może da się je jakoś oznaczyć i wykorzystać to?
polecam zaznajomić się z tym:
https://www.w3schools.com/css/css_positioning.asp

Powinieneś dać sobie radę :)
Wsparcie poza forum - odpłatne.
Mam już przyciski ustawione. Chciałbym jeszcze ustawić zdjęcie jako tło tej przedstrony, ale nie wiem jak, bo znalazłem tylko jak zmienić na forum, a nie przedstronie, gdzie kod jest inny.
Kod:
<style type="text/css">
body { background: url(adres-obrazka); }
</style>
Nie działa.
(Dodałem to pod <head>).
Style ładuje się przeważnie w sekcji head nad js.
Obstawiam, że podałeś po prostu zły adres do grafiki.

Jeśli adres jest poprawny na 100% to pokaż jakieś demo.
Czy może to zależeć od rozmiaru obrazu?

Adres jest taki: http://i.imgur.com/yjb35Ct.png
Nie.

Zatem powinno być:
Kod:
<style type="text/css">
body { background: url(http://i.imgur.com/yjb35Ct.png); }
</style>
Wykonuję style dla for opartych na skrypcie MyBB oraz IPB, a także wszelkie prace związane z tymi silnikami.
Kontakt: System prywatnych wiadomości | GG: 40900899 | Mail:[email protected]
Podziękowali: Blusimusic
Da się zrobić coś, żeby to zdjęcie się odpowiednio rozciągnęło po stronie? Bo mam kilka razy je powtórzone na stronie.
Nadaj mu
Kod:
background-size: cover;
Problem rozwiązany.
Conors napisał 11.03.2017, 21:18:
Pamiętaj aby oznaczać temat jako rozwiązany, wybierając najlepsze posty
Pamiętaj aby podziękować za otrzymaną pomoc


Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości