Szukam postbit - jak wymusić kolor loginu postujacego

Założony przez elroyalo.

wersja skryptu MyBB: 1.6.x
adres forum: elroyalo.y0.pl/forum
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):

Edycja szablonu postbit - jak wymusić by loginy uzytkowników, którzy napisali posta niezależnie od koloru nadawanego przez rangę miały tylko jedną barwę?

Czyli by niebieski nick moderatora w posbit pojawiał się w innym kolorze?
TaniDedyk.pl
Moze?

Kod:
<span class="color: #fff;">{$post['profilelink']}</span>
Podziękowali: elroyalo
To byłoby zbyt oczywiste, sprawdziłem nasampierw :) Nie działa.
Otwórz plik inc/functions_post.php

Znajdź:


$post['username'] = $post['userusername'];
$post['profilelink_plain'] = get_profile_link($post['uid']);
$post['username_formatted'] = format_name($post['username'], $post['usergroup'], $post['displaygroup']);
$post['profilelink'] = build_profile_link($post['username_formatted'], $post['uid']);


Zamień na:


$post['username'] = $post['userusername'];
$post['profilelink_plain'] = get_profile_link($post['uid']);
$post['profilelink'] = build_profile_link($post['username'], $post['uid']);

Podziękowali: elroyalo
W szablonie postbit znajdź zmienną odpowiedzialną za wyświetlanie nicka użytkownika, otocz ją w divy, np z klasą post_author i dodaj do CSS:

Kod:
.post_author a span {
    color: red !important;
}
Żadna sprawa nie jest przegrana dopóki choć jeden szaleniec o nią walczy. Tylko wariaci są coś warci.
Podziękowali: elroyalo
(18.07.2012, 22:33)Adrian napisał(a): W szablonie postbit znajdź zmienną odpowiedzialną za wyświetlanie nicka użytkownika, otocz ją w divy, np z klasą post_author i dodaj do CSS:

Kod:
.post_author a span {
    color: red !important;
}

Niestety ale nie działa, sprawdzałem.
Wygląda to podobnie jak propozycja od kolegi Leben.
Musi działać bo sprawdzałem. :) Podrzuć tutaj swój szablon postbit.
Żadna sprawa nie jest przegrana dopóki choć jeden szaleniec o nią walczy. Tylko wariaci są coś warci.
Podziękowali: elroyalo
Sprawdzałeś mój sposób?
Podziękowali: elroyalo
Krzysiu, sprawdzę wieczorem, nie mam obecnie dostępu do ftp via PC, z poziomu klienta "mobile" nie chce mi się edytować linijek kodu.
Nieomieszkam poinfomrować o finale modyfikacji.


Adrian, http://wklej.to/5eJJK pass: smel
Znajdź:
Kod:
<b>{$post['profilelink']}</b>
i zamień na:
Kod:
<span class="post_author">{$post['profilelink']}</span>

a do global.css dodaj:
Kod:
.post_author a span {
color: red !important;
font-weight: bold;
}
Żadna sprawa nie jest przegrana dopóki choć jeden szaleniec o nią walczy. Tylko wariaci są coś warci.
Podziękowali: elroyalo
robiłem tak już kilkukrotnie :)
zarówno w div jak i span w połączeniu z style="" i class="" nie daje efektu, niestety.
Eureka, pomyślałem, że dlaczego nie działa skoro w zakładce danej grupy jest kodzik odpowiedzialny za wygląd nicku
Kod:
<span style="color: sienna"><strong>{username}</strong><.span>
Zerknąłem z ciekawości i okazało się, że była zastosowana forma
Kod:
<font color="#f01e00"><strong>{username}</strong></font>

Po wprowadzeniu korekty wszystko bangla jak powinno :)
Podziękowali: Adrian


Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości