Styl Edycja css nie przynosi zmian

Założony przez Brando.

wersja skryptu MyBB:1.6.5
adres forum:tibiaredbot.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):

Ostatnio postanowiłem zmodyfikować wygląd mojego forum, dodałem portal.php jako stronę główną żeby lepiej to wyglądało, ale wygląda średnio.

Wszystko jest zbyt kwadratowe itp. Postanowiłem nie szukać jakiegoś nowego stylu tylko zmodyfikować mój obecny bo trochę pracy już w niego włożyłem na przestrzeni miesięcy.

Wchodzę w acp>style i szablony>style>Myred(nazwa mojego stylu) i modyfikuję global.css

Jednak nie przynosi to żadnych zmian, nie ważne co tam wpiszę i co zmienię (na przykład chciałbym zmienić tło lub zaokrąglić belki) to nic się nie dzieje...

Dlaczego? Lub gdzie powinienem szukać CSSa do modyfikacji?

@EDIT

Głównie chodzi mi o to by zaokrąglić nieco tabelki z newsami itp. Myślałem że odpowiedzialne za to są linijki radius pokroju:

Cytat:
-moz-border-radius-topleft: 20px;
-moz-border-radius-topright: 20px;
-webkit-border-top-left-radius: 20px;
-webkit-border-top-right-radius: 20px;
-moz-border-radius-bottomleft: 20px;
-moz-border-radius-bottomright: 20px;
-webkit-border-bottom-left-radius: 20px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 20px;

ale ich modyfikacja nic nie zmienia. Gdzie powinienem to zmienić?
TaniDedyk.pl
Używasz Internet Explorera, a ten shit nie obsługuje CSS3, dlatego nie widzisz wprowadzonych zmian.
W mojej przeglądarce jest jak najbardziej zaokrąglone.
Możesz zrobić zaokrąglenie za pomocą obrazków, aby działało to na IE, ale z doświadczenia wiem, że jest to zbyt czasochłonne i męczące.
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
Haha używam ff i opery i na obu mam kwadraty :P

[Obrazek: 75663719721212136664.jpg]

Co może być przyczyną?


EDIT:

Poprosiłem kolegę żeby wrzucił mi ssa i on też ma kwadraty:

[Obrazek: 38970465930835586148.jpg]
[Obrazek: tibiacostam.jpg]
Na Ironie jest dobrze. Próbowałeś wyczyścić cache?


Kod:
-webkit-border-top-left-radius: 20px;
-webkit-border-top-right-radius: 20px;
-moz-border-radius-topleft: 20px;
-moz-border-radius-topright: 20px;
border-top-left-radius: 20px;
border-top-right-radius: 20px;
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
CTRL+F5 parę razy. :)
(24.06.2012, 20:44)Krzysiu napisał(a): CTRL+F5 parę razy. :)

To nie pomaga xD Odświeżam stronę kilka razy dziennie+kilka razy po każdej modyfikacji...


(24.06.2012, 20:02)Nidrax napisał(a): Na Ironie jest dobrze. Próbowałeś wyczyścić cache?


Jak to zrobić? Usunąłem zawartość katalogu cache ale wtedy forum się posypało.

W .htaccess mam



# START - EXPIRES
<FilesMatch "\.(ico|pdf|flv|jpg|jpeg|png|gif|js|css|swf)$">
Header set Cache-Control "max-age=2592000, public"
</FilesMatch>
# END - EXPIRES



Żeby oszczędzić transfer, może to mieć jakiś związek? Dodam że przed chwilą to usunąłem ale nie pomogło, więc wróciło żeby dalej oszczędzać transfer.
Cache swojej przeglądarki. :D
:facepalm: Miałem na myśli cache twojej przeglądarki, a nie katalog cache twojego forum. :D
Wejdź w narzędzia i masz tam gdzieś wyczyść dane prywatne lub wyczyść pamięć podręczną.

I tak, .htaccess może powodować ten błąd, bo cacheuje pliki css. Takie zabiegi są zbędne, bo przeglądarki same zapisują sobie grafikę i style w pamięci podręcznej. Lepiej po prostu wydać te kilkadziesiąt złotych rocznie i mieć większy transfer niż kombinować z takimi rozwiązaniami.
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
wywaliłem z .htaccess to, oczysciłem w ff cache, w operze cache i cookies i dalej to samo ;/

Nie wiem co jest grane...
Na firefox kwadratowe.
Podziękowali: Brando
Próbowałem u mnie na Fajerkoksie i z Dolphin HD na telefonie. Żadnych kwadratów.
Po wejściu na stronę, przejdźcie do źródła i odpalcie plik global.css, znajdujący się gdzieś w nagłówku:
http://tibiaredbot.pl/cache/themes/theme3/global.css

Sprawdźcie, czy u was klasa container wygląda tak:
Kod:
    box-shadow: 5px 5px 10px #a2a3a3;
    -webkit-box-shadow: 5px 5px 10px #a2a3a3;
    -moz-box-shadow: 5px 5px 10px #a2a3a3;
    -moz-border-radius-topleft: 20px;
    -moz-border-radius-topright: 20px;
    -webkit-border-top-left-radius: 20px;
    -webkit-border-top-right-radius: 20px;
    -moz-border-radius-bottomleft: 20px;
    -moz-border-radius-bottomright: 20px;
    -webkit-border-bottom-left-radius: 20px;
    -webkit-border-bottom-right-radius: 20px;

Poza tym sama klasa jest źle napisana... Po grzyba ustawiać radius oddzielnie dla każdego z 4 rogów?
No i w definicji masz moz-border i webkit-border, a co ze zwykłym border? Tak to powinno wyglądać dla klasy container:
Kod:
    box-shadow: 5px 5px 10px #a2a3a3;
    -webkit-box-shadow: 5px 5px 10px #a2a3a3;
    -moz-box-shadow: 5px 5px 10px #a2a3a3;
    -webkit-border-radius: 20px;
    -moz-border-radius: 20px;
    border-radius: 20px;



Na przyszłość polecam korzystanie z tego: http://border-radius.com/ przynajmniej kod będzie kompletny i zoptymalizowany.
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
Podziękowali: Brando
Nie ja pisałem tego cssa więc nie wiem dlaczego tak jest to zbudowane, dopiero się uczę i ogarniam co i jak ;)

Dodanie

border-radius: 20px;

w containerze przyniosło zadowalający efekt, jednak reszta dalej jest kwadratowa, jednak będę teraz nad Tym pracował :)

@EDIT:

Już chyba doszedłem co i jak ;) Wielkie dzieki. Efekt możecie podziwiać na linku z pierwszego posta.

PS: Bardzo fajne narzędzie ;)


Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości