Skrypt wczytujacy naprzemiennie/losowo pliki z folderu

Założony przez aeroflash.

Nie wiem czy to akurat dobre miejsce na moje pytanie, ale innego lepszego nie znalazlem wiec pisze tutaj bowiem chce napisac taki maly skrypt, a mianowicie:

Mam strone, na ktorej zrobilem sobie po prawej stronie box 350x200 na reklamy.
Aby wyswietlaly mi sie tam reklamy wystarczy, ze wrzuce kod reklamy, ale chcialbym wrzucic tam teraz kod PHP, ktory przy przeladowywaniu/wczytywaniu strony naprzemiennie czy losowo wczytywalby kod, ale roznych reklam AdSense, TradeDoubler albo Novem w formacie 350x200.

Najlepiej byloby chyba to zrobic aby taki skrypt wczytywal zawartosc losowo wybranego pliku:

reklama1.php
reklama2.php
reklama3.php



<?php include (TEMPLATEPATH . '/reklama1.php'); ?>
<?php include (TEMPLATEPATH . '/reklama2.php'); ?>
<?php include (TEMPLATEPATH . '/reklama3.php'); ?>



Czy takie rozwiazanie byloby moze dobre?
Ale jak napisac taki skrypt? Ale jak napisac poprawny i optymalny kod ;-(

Zadanie zamykam, znalazlem rozwiazanie.

<?php include (TEMPLATEPATH . '/1.php'); ?>
TaniDedyk.pl

<?php
$reklamy[] = 'reklama-abcd.php';
$reklamy[] = 'reklama-fdfffd.php';
$reklamy[] = 'reklama-ghhjhj.php';
$reklamy[] = 'reklama-cvcvcvcv.php';

$reklama_id = rand(0, count($reklamy) - 1);
include_once(TEMPLATEPATH . '/' . $reklamy[$reklama_id]);

?>

wczesniej zle napisalem, ale mam to tak:

<?php include (TEMPLATEPATH . '/'.rand(1,3).'.php'); ?>


Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości