wersja skryptu MyBB: 1.6.8
adres forum: localhost
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu): Problem dosyć kuriozalny. Pomimo tego, że kolumny mają ustawioną stałą szerokość, to rozjeżdża się ona, zależnie od tego, czy w danej kategorii znajduje się jakiś dział z opisem czy nie.

Zamieszczam screen, aby to dokładniej wytłumaczyć:
[Obrazek: error3c.jpg]

Szablon forumbit_depth1_cat:

<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder">
<thead>
<tr>
<td class="thead" colspan="3">
<div><img src="{$theme['imgdir']}/arrow.png" style="vertical-align: middle;" /> <strong><a href="{$forum_url}">{$forum['name']}</a></strong><br /><div class="smalltext">{$forum['description']}</div></div>
</td>
<td class="thead" style="width: 100px;" align="center">
<td class="thead" width="280" align="center">
<div class="expcolimage"><img src="{$theme['imgdir']}/{$expcolimage}" id="cat_{$forum['fid']}_img" class="expander" alt="{$expaltext}" title="{$expaltext}" /></div>
<span class="smalltext">{$lang->forumbit_lastpost}</span></td>
</tr>
</thead>
<tbody style="{$expdisplay}" id="cat_{$forum['fid']}_e">
{$sub_forums}
</tbody>
</table>
<br />


Szablon forumbit_depth2_cat:

<tr>
<td class="{$bgcolor}" align="center" width="34" height="40" style="vertical-align: middle;"><img src="{$theme['imgdir']}/{$lightbulb['folder']}.gif" alt="{$lightbulb['altonoff']}" title="{$lightbulb['altonoff']}" class="ajax_mark_read" id="mark_read_{$forum['fid']}" /></td>
<td class="{$bgcolor}" valign="top">
<strong><a href="{$forum_url}">{$forum['name']}</a></strong>{$forum_viewers_text}<div class="smalltext">{$forum['description']}{$modlist}{$subforums}</div>
</td>
<td class="{$bgcolor}" valign="top" style="white-space: nowrap; vertical-align: middle; width: 100px;"><div class="smalltext"><span style="float: left">{$lang->forumbit_threads}:</span> <span style="float: right">{$threads}{$unapproved['unapproved_threads']}</span>
<br /><span style="float: left">{$lang->forumbit_posts}:</span> <span style="float: right">{$posts}{$unapproved['unapproved_posts']}</span></div></td>
<td class="{$bgcolor}" align="right" style="white-space: nowrap; vertical-align: middle; width: 320px;">{$lastpost}</td>
</tr>






@edit
Bawiłem się tym trochę i koniec końców, gdy wykorzystałem sposób z MyBBoard i rozszerzyłem dl do 100px (przy czym td miało ustawione tylko 80), problem zniknął.

forumbit_depth2_forum:

<tr>
<td class="{$bgcolor}" align="center" width="34" height="40" style="vertical-align: middle;"><img src="{$theme['imgdir']}/{$lightbulb['folder']}.gif" alt="{$lightbulb['altonoff']}" title="{$lightbulb['altonoff']}" class="ajax_mark_read" id="mark_read_{$forum['fid']}" /></td>
<td class="{$bgcolor}" valign="top">
<strong><a href="{$forum_url}">{$forum['name']}</a></strong>{$forum_viewers_text}<div class="smalltext">{$forum['description']}{$modlist}{$subforums}</div>
</td>
<td class="{$bgcolor}" valign="top" style="white-space: nowrap; vertical-align: middle; width: 80px;" colspan="2">
<dl class="forumbit">
<dt>{$lang->forumbit_threads}:</dt> <dd>{$threads}{$unapproved['unapproved_threads']}</dd>
<dt>{$lang->forumbit_posts}:</dt> <dd>{$posts}{$unapproved['unapproved_posts']}</dd>
</dl>
</td>
<td class="{$bgcolor}" align="right" style="white-space: nowrap; vertical-align: middle;">{$lastpost}</td></tr>


CSS:
Kod:
dl.forumbit {
    width: 100px;
    text-align: right;
    float: right;
    margin: 6px 0;
    float: left;
    font-size: 11px;
    font-weight: normal;
}

dl.forumbit dt {
    float: left;
    text-align: left;
}

Trochę prowizoryczne rozwiązanie, ale działa
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.