Błąd Zmiana wyglądu kolumn z informacją o ilości postów/wątków

Założony przez Fresh.

wersja skryptu MyBB: 1.6.8
adres forum: nokiac6.eu
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):

Wyedytowałem szablony według tej instrukcji w celu uzyskania podobnego efektu jak tutaj u nas. Strona główna wyświetla się poprawnie, mam tylko problem z działami w których są subfora, bo wtedy to wszystko trochę się rozjeżdża. Poniżej zrzut ekranu przedstawiający całą sytuację:

   
TaniDedyk.pl
@Nidrax

Przyznaję, trochę namieszałem. Coś mi się wbiło do głowy, że chodzi o stronę główną ;)

Mój szablon forumdisplay_subforums:
Kod:
<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder">
<tr>
<td class="thead" colspan="4" align="center"><strong>{$lang->sub_forums_in}</strong></td>
</tr>
<tr>
<td class="tcat" width="2%">&nbsp;</td>
<td class="tcat" width="73%" colspan="2"><span class="smalltext"><strong>{$lang->forumbit_forum}</strong></span></td>
<td class="tcat" width="15%" align="center"><span class="smalltext"><strong>{$lang->forumbit_lastpost}</strong></span></td>
</tr>
{$forums}
</table>
<br />
Czekaj, dzisiaj robiłem coś podobnego na stylu, który koduję, więc zaraz Ci to znajdę.

@edit
//Ezio
Śmiem się nie zgodzić. Za tabelę subforów w danym dziale odpowiada szablon forumdisplay_subforums.

A dokładniej powinno to wyglądać mniej więcej tak (podobnie do twojego aktualnego forumbit_depth1_cat, Fresh):

<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder">
<tr>
<td class="thead" colspan="4"><strong>{$lang->sub_forums_in}</strong></td>
<td class="thead" width="200" align="center"><span class="smalltext">{$lang->forumbit_lastpost}</span></td>
</tr>
{$forums}
</table>
<br />

:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
Żadne z powyższych rozwiązań nie działa, ale trzeba coś kombinować w tym kierunku co Nidrax
Fresh, mój sposób nie wypali, bo jest dla strony głównej.

Spróbuj zamienić szablon forumdisplay_subforums na ten poniżej:
Kod:
<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder">
<tr>
<td class="thead" colspan="4" align="center"><strong>{$lang->sub_forums_in}</strong></td>
</tr>
<tr>
<td class="tcat" width="2%">&nbsp;</td>
<td class="tcat" width="73%" colspan="2"><span class="smalltext"><strong>{$lang->forumbit_forum}</strong></span></td>
<td class="tcat" width="15%" align="center"><span class="smalltext"><strong>{$lang->forumbit_lastpost}</strong></span></td>
</tr>
{$forums}
</table>
<br />
Sorki, w moim kodzie ma być collspan="5" (chyba, sam już się pogubiłem :D), a nie 4, skopiowałem na szybko od siebie, usuwając jedną zbędną komórkę i zapomniałem zmienić numerka.
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
Dzięki Panowie za pomoc. Sposób Ezio zadziałał, jeśli ktoś by miał podobny problem ;)


Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości