Brak ikon na forum

Założony przez Thaay.

wersja skryptu MyBB:
adres forum: mcswirki.xaa.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu): przy kategoriach forum np. na moim forum ekipa pojawia się taki kwadracik jakby brakowało grafiki choć wszystkie potrzebne rzeczy zostały wgrane.

Oraz pytanie jak moge czy w jakim pliku edytowac lastes news, czy moge tam wstawiac np reklamy?
TaniDedyk.pl
Brakuje:

Kod:
http://mcswirki.xaa.pl/images/Sanctity/on.gi
Kod:
http://mcswirki.xaa.pl/images/Sanctity/off.gif

I widać już że styl ma błędy... :)

ACP->Style i szablony->Twój styl->Strona główna. Tam znajdziesz ten lastes news.
Podziękowali: Thaay
Dobrze jezeli on u mnie w ftp ma on.gif co mam robić jestem zielony proszę o wytłumaczenie^^
No ale w Twoim stylu masz .gi, a nie .gif. :)
Podziękowali: Thaay
Dobrze, to jak to mam zmienić?
Aby nawet jakieś ikonki inne zastąpiły te.
Szabony->Twój styl->Opis działu->forumbit_depth1_cat. Pokaż to.
Podziękowali: Thaay
<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder">
<thead>
<tr>
<td class="theads" colspan="5">
<div class="expcolimage"><img src="{$theme['imgdir']}/collapse.png" id="cat_{$forum['fid']}_img" class="expander" alt="" title="{$expaltext}" /></div>
<div><strong><a href="{$forum_url}">{$forum['name']}</a></strong></div>
</td>
</tr>
</thead>
<tbody style="{$expdisplay}" id="cat_{$forum['fid']}_e">
<tr>
<td class="tcat" colspan="2"><span class="smalltext"><strong>{$forum['description']}</strong></span></td>
<td class="tcat" width="85" align="center" style="white-space: nowrap"><span class="smalltext"><strong>{$lang->forumbit_threads}</strong></span></td>
<td class="tcat" width="85" align="center" style="white-space: nowrap"><span class="smalltext"><strong>{$lang->forumbit_posts}</strong></span></td>
<td class="tcat" width="200" align="center"><span class="smalltext"><strong>{$lang->forumbit_lastpost}</strong></span></td>
</tr>
{$sub_forums}
</tbody>
</table>
<br />



O to chodzi?
@Edit co to News w Stronie głownej jej nie ma.
Źle skopiowałem nazwę, przepraszam. Pokaż forumbit_depth2_forum.
Podziękowali: Thaay
<tr>
<td class="{$bgcolor}" colspan="2" valign="top">
<strong><a href="{$forum_url}">{$forum['name']}</a></strong><img src="{$theme['imgdir']}/{$lightbulb['folder']}.gi" alt="" title="{$lightbulb['altonoff']}" class="ajax_mark_read" id="mark_read_{$forum['fid']}" />{$forum_viewers_text}<div class="smalltext">{$forum['description']}{$modlist}{$subforums}</div>
</td>
<td class="{$bgcolor}" valign="top" align="center" style="white-space: nowrap">{$threads}{$unapproved['unapproved_threads']}</td>
<td class="{$bgcolor}" valign="top" align="center" style="white-space: nowrap">{$posts}{$unapproved['unapproved_posts']}</td>
<td class="{$bgcolor}" valign="top" align="center" style="white-space: nowrap">{$lastpost}</td>
</tr>

<tr>
<td class="{$bgcolor}" colspan="2" valign="top">
<strong><a href="{$forum_url}">{$forum['name']}</a></strong><img src="{$theme['imgdir']}/{$lightbulb['folder']}.gif" alt="" title="{$lightbulb['altonoff']}" class="ajax_mark_read" id="mark_read_{$forum['fid']}" />{$forum_viewers_text}<div class="smalltext">{$forum['description']}{$modlist}{$subforums}</div>
</td>
<td class="{$bgcolor}" valign="top" align="center" style="white-space: nowrap">{$threads}{$unapproved['unapproved_threads']}</td>
<td class="{$bgcolor}" valign="top" align="center" style="white-space: nowrap">{$posts}{$unapproved['unapproved_posts']}</td>
<td class="{$bgcolor}" valign="top" align="center" style="white-space: nowrap">{$lastpost}</td>
</tr>


Podmień kod. Na przyszłość kod wstawiaj w tagach [.php][./php] lub [.code][./code].(Usuń kropki.) :)
Podziękowali: Thaay
Niestety ikony dalej nie działają.
No bo ich nie wgrałeś?
Podziękowali: Thaay
Dobra to gdzie je wgrać (tak wiem jestem tępy) i 2 sprawa w ACP styl strona głowna nie ma nic o tym "news"
Nie jesteś tępy. :). Po prostu dokładniej czytaj co piszę. ;p

Kod:
images/Sanctity/

Ty je masz w:
Kod:
images/

Co do panelu:

ACP - Style i Szablony - Szablony - Nasz Styl - Strona główna - index
Okej ikony działają wielkie dzięki ! Tylko teraz sprawa dlaczego jedna ikona jest po prawej stronie napisu,zaś druga po lewej.?
Daniel Praźmo napisał 29.05.2012, 17:38:
1 wątek = 1 problem.


Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości