wordpress a mybb - pokrywające się nazwy funkcji

Założony przez saturnine.

Witajcie :)
Mam taki problem. Chcę sobie wyświetlić na stronie wordpressa tabelkę z ostatnimi zdjęciami na forum (tam ją zresztą już mam). Problem w tym, że zdjęcia wyświetlają się w zależności od uprawnień grup do działów plus jeszcze mam działy w których użytkownicy sami określają kto ma dostęp, ale to jest w osobnym pliku i śmiga.

Problemem jest skorzystanie z funkcji forum_permissions która jest w pliku inc/functions.php (obojętnie czy includuje inc/fuctions.php, czy bezpieczniej global.php, które ma inc/init.php, które ma inc/functions.php)
w tym pliku jest również get_attachment_icon, które tak się składa jest zdefiniowane w wordpresie. I funkcje się redeklarują... kompilator wrzeszczy, sodoma i gomora.

Mam odczytany uid lub nie (dla mybb to działa, pokazywane są zdjęcia które mają uprawnienia dla gości jeśli nie ma uid)

Widzę dwa wyjścia - napisać takie fake_functions.php lub poskładać dodatkowe zapytanie mając uid. Obydwa mają moim zdaniem wady - pisząc fake_functions.php pewnie okaże się, że potrzebuje pół forum mybb aby się dostać do uprawnień, zapytanie - będzie wielkie, toporne i nie będzie działać dla gości (bo nie maja uid).

Jakieś pomysły?
A może pływającą ramkę dociętą do tej tylko tabelki? Ale tego nie umiem...
TaniDedyk.pl
A może jakiś dodatkowy plik, do którego będziesz robiła sztuczne żądania?
W zasadzie można to by zrobić na 3 sposoby:

1. Użycie kanału RSS z określonego działu (lub działów na forum) - jest tam treść postów, więc można wyciągnąć co trzeba.

2. Użycie CURL / file_get_contents i pobieranie danych z jakiegoś pliku, który includuje global.php i wyświetla takie dane (np. base64_encode(implode('#----#', $array)), json, itp.).

3. Jak w wypadku numer 2, tyle, że dane trafiają do pliku nie będącym php - po prostu z crona uruchamiany skrypt php np. raz na 30 minut, który by go aktualizował.
Masz rację, zapomniałam o file_get_contents i tych innych badziewiach curlach (rss odpada, zajadę się wśród postów)... ok, spróbuję jutro. Dzięki :)

-------
Niestety. Pomijając fakt masakrycznie długiego wołania (2s, 3s) i przy curl i przy get_contents
Kod:
$st = time();
$pobierzIndex = curl_init();
$URL = "http://xxxx/index.php";
curl_setopt($pobierzIndex, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($pobierzIndex, CURLOPT_URL, $URL);
$calyIndex = curl_exec($pobierzIndex);
curl_close($pobierzIndex);
        
//$st = time();
//$calyIndex = file_get_contents('http://xxxx/index.php');
$end = time();
$diff = $end-$st;
to zwraca mi zawsze tak jakbym nie była zalogowana (dla gości) mimo, że jak się przełącze na index.php to jest ok. Akurat te foty dla gości to jedno zapytanie do jednego działu, nawet uprawnień nie potrzebuję.

Po prostu nie wie że to ja jestem zalogowana, bo niby skąd. I też nie bardzo wiem jak mu to przesłać.


Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości