Zmiana koloru w języku php (w pluginie MyBB)

Założony przez koper18cm.

Kilka szczegółów o moim forum i stylu, z którym mam problem:
nazwa stylu: nie istotne
wersja skryptu MyBB: nie istotne
adres forum: nie istotne
opis problemu:

witam

Jak dodać dekorację tekstu typu wielkość czcionki czy kolor w pluginie do MyBB.

Mam taki fragment kodu:

$messages .= "&raquo; {$delete}{$date_time} {$username} - {$message}<br>\r\n";


i chciałbym żeby {$date_time} było napisane innym kolorem i wielkością czcionki.

I tutaj moje pytanie, można to zrobić od ręki, czy trzeba przerabiać cały plugin, aby zmiana koloru była widoczna.

Z góry dziękuje

Pozdrawiam
TaniDedyk.pl
Zmieniasz ten fragment na taki
Kod:
$messages .= "&raquo; {$delete}<div id="kolorek">{$date_time}</div> {$username} - {$message}<br>\r\n";

Następnie wchodzisz do ACP- Style i Szablony- Style-Nasz styl - global.css
i Edytuj CSS: tryb zaawansowanyDodajesz na początku ten kod
Kod:
#kolorek {
    color: #0099cc;
text-decoration: underline;
}

Tam gdzie jest underlinewstawiasz typ dekoracji tekstu
Tam gdzie jest #0099cc wstawiasz wybrany kolor , kolory znajdziesz w tej tabeli https://mybboard.pl/wiki.php?style-w-mybb-cz-co-jest-potrzebne-do-tworzenia-stylw-dla-mybb.html
Podziękowali: koper18cm
Nie lepiej używać czegoś bardziej do tego przeznaczonego? Div do kolorowania tekstu to niezbyt dobra opcja.
Nie rozumiem po co mu podajesz text decoration...

$messages .= "&raquo; {$delete}<span class="kolor">{$date_time}</span> {$username} - {$message}<br>\r\n";



.kolorek {
color: #0099cc; /*kolor*/
font-size:10px /*wielkość czcionki*/
}
}

Podziękowali: koper18cm
dał text-decoration, bo OP użył tego określenia ;)
ale na pewno używanie diva to pomyłka i chyba wczoraj już była o tym gdzieś mowa

piszę głównie dlatego, że w kod Wujasa wkradł się chochlik: nie .kolorek tylko .kolor
Podziękowali: koper18cm
niestety, w obu przypadkach wyświetla się biały ekran z napisem:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /var/www/onepiecenakama.pl/forum_mybb/inc/plugins/spicefuse_shoutbox.php on line 277

PS. oczywiście u wujasa poprawiłem na kolorek nazwę i wyciąłem o jeden } za duzą.

Do tego nie wiem czy robić:

#kolorek{
color: #0099cc;/*kolor*/
font-size: 10px; /*wielkość czcionki*/
}


czy


.kolorek{
color: #0099cc;/*kolor*/
font-size: 10px; /*wielkość czcionki*/
}

Sorki ale źle zinterpretowałem pytanie, myślałem ze chodzi o szablon tej modyfikacji, przepraszam za wprowadzanie ludzi w błąd,
Podziękowali: koper18cm
do rozwiązania Wujasa dajesz kropkę ( .kolorek )
i tak, to jest drugi chochlik w jego kodzie, czego nie zauważyłem ;)
poprawka:


$messages .= "&raquo; {$delete}<span class=\"kolorek\">{$date_time}</span> {$username} - {$message}<br>\r\n";


PS
na dobrą sprawę, tutaj TRZEBA użyć klasy ( zapisu z kropką )
to mi wygląda na fragment kodu jakiegoś SB, nie powinno się w kodzie pojawiać kilka elementów o tym samym Id ( napisałem "nie powinno", bo przeglądarki pewnie to łykną ;P )
Podziękowali: koper18cm


Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości