Nest

Zmiana pozycji przycisków

Założony przez Adamsonix.

Kilka szczegółów o moim forum i wtyczce, z którą mam problem:
wersja skryptu MyBB: 1.4.13
wersja bazy MySQL: 5.1.44
wersja używanego PHP: 5.0.77-1-log
adres forum: http://www.metallicateam.cba.pl
firma hostingowa: cba.pl
spis wtyczek: SpiceFuse AJAX ShoutBox, Notka moderatora
opis problemu:

Chciałbym zrobić, aby zakładka regulaminu była bardziej w prawą stronę, oraz pozostałe aby też przesunęły się w prawo.

Tutaj załączam screena:

http://img84.imageshack.us/img84/894/beztytuu12t.png
Gigi napisał 11.08.2010, 15:36:
Przenoszę do działu Style.
zazwyczaj dodaje się:
<span style="float: right;"></span>
Wrzuć pomiędzy to swoje menu...:szczerbol:
Witam. U mnie to nie działa. ;/ Nie używam standardowego stylu używam Apart Night, gdzie są zakładki szukaj użytkownicy kalendarz oraz dodana przeze mnie regulamin, w domyślnym stylu jest jeszcze pomoc, a tu jej nie widać i może to głupie, ale to ona zajmuje to miejsce chyba że źle kod trochę zrobiłem, proszę tutaj kod:

<ul class="menu top_links">
<span&nbsp;style="float:&nbsp;right;">
<li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/search.php" class="search">{$lang->toplinks_search}</a></li>
<li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/memberlist.php" class="memberlist">{$lang->toplinks_memberlist}</a></li>
<li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/calendar.php" class="calendar">{$lang->toplinks_calendar}</a></li>
<li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/regulamin.php" class="regulamin">{$lang->toplinks_regulamin}</a></li> </ul></span>
jeszcze jest błąd dodatkowy, że po span są jakieś znaki, a nie dalszy kod
A zobacz co masz w stylu.

1. Przejdź do: ACP>>Style i szablony>>Style>>(z listy styli gdzie powinien znajdować się także i domyślny, edytuj swój styl, czyli: Apart Night)
2. Odnajdź i edytuj: global.css a następnie z listy odszukaj .menu ul
3. Zobacz co masz przypisane z prawej strony w polu edycji przy text-align:

Jeśli masz wpisane right, zmień na center, jeśli center, zmień na right i zobacz czy pomoże.

   
Mam w default .menu ul ale w stylu Apart Night nic takiego nie ma czy jest jakaś inna opcja zrobienia tego :huh:
Sprawa jest trochę dziwna bo ten styl jest śmiesznie zbudowany :/
Mogę ci zaproponować takie rozwiązanie:


Załączone pliki Miniatury
   
A gdzie tutaj jest zakładka regulamin?? :) Bo mi chodzi, żeby z tą zakładką było, a tak w ogóle to jak zrobiłeś że obok wyloguj, użytkownicy, szukaj itp są ikonki bo u mnie nie ma :)
Dlatego że jest to wersja stylu dla mybb 1.6 :)
Yhym :) Czyli w MyBB 1.4.13 nie da rady zrobić tego troszkę w prawo??
W global.css zamień sobie wartości na takie:
Kod:
#container {
    background: #fff;
    width: 100%;
    margin: auto auto;
    color: #000;
    text-align: left;
    line-height: 1.4;
    font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Sans-Serif;
    font-size: 13px;
}

.wrapper {
    width: 100%;
    min-width: 970px;
    max-width: 1500px;
    margin: auto auto;
}

#logo {
    background: #022338 url(images/night/header.png) top left repeat-x;
    border-bottom: 1px solid #011929;
}

#content {
    background: #fff;
    width: 80%;
    margin: auto auto;
    padding: 20px 10px;
    overflow: hidden;

}

powinno ci trochę rozciągnąć thema :)
A przycisk regulamin to sam sobie pewnie dodałeś :)
Podziękowali: matc
Kod:
Chyba coś niestety nie przyjmuje tych poleceń :(

container&nbsp;{
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;background:&nbsp;#fff;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;width:&nbsp;100%;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;margin:&nbsp;auto&nbsp;auto;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;color:&nbsp;#000;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;text-align:&nbsp;left;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;line-height:&nbsp;1.4;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;font-family:&nbsp;Tahoma,&nbsp;Verdana,&nbsp;Arial,&nbsp;Sans-Serif;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;font-size:&nbsp;13px;
}

.wrapper&nbsp;{
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;width:&nbsp;100%;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;min-width:&nbsp;970px;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;max-width:&nbsp;1500px;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;margin:&nbsp;auto&nbsp;auto;
}

#logo&nbsp;{
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;background:&nbsp;#022338&nbsp;url(images/night/header.png)&nbsp;top&nbsp;left&nbsp;repeat-x;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;border-bottom:&nbsp;1px&nbsp;solid&nbsp;#011929;
}

#content&nbsp;{
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;background:&nbsp;#fff;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;width:&nbsp;80%;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;margin:&nbsp;auto&nbsp;auto;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;padding:&nbsp;20px&nbsp;10px;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;overflow:&nbsp;hidden;

}

Przycisk dodałem z pomocą forum, sam bym nie dał rady :P
Kolego skopiuj sobie to najpierw do notatnika a potem wklej do global.css
Gdyż z tym "&nbsp;" nie będzie działać :)
Podziękowali: Adamsonix

Podobne wątki

Błąd Nadanie marginesu, zmiana pozycji linku

06.10.2016, 16:20
Ostatni post: Cezary Stasiak

Zmiana pozycji avataru w poście

03.10.2016, 19:37
Ostatni post: SPARKED

Styl Zmiana pozycji stopki

28.05.2016, 12:33
Ostatni post: KaeN21

Błąd Błędy, brakowanie przycisków

25.05.2016, 19:30
Ostatni post: pakito01

Inne Zmiana pozycji przycisków przy szybkich odpowiedziach

20.05.2016, 21:29
Ostatni post: Mardiz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości