Szukam Pliki stylu

Założony przez Bielu.

wersja skryptu MyBB:1.6.8
adres forum:http://xlastpriv.xaa.pl/
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
Nie mam problemu z skryptem,a ni z stylem. Chciałem edytować styl, Ale nie lubię sie babrać z tym w przeglądarkowym edytorze, Jak ktoś mógłby mi to powiedzieć Gdzie znajdę pliki stylu?
TaniDedyk.pl
Nigdzie, MyBB nie przechowuje szablonów w plikach, tylko w bazie danych ^^
Styl edytuje się jedynie z poziomu ACP. Nawet eksport do pliku xml nic nie da, bo eksportowane są jedynie szablony zmodyfikowane, a nie domyślne.
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
kurde czyli pomimo zakodowania w PA nei mam jak oddać stylu osobie która chce go kupić?
Przyłączam sie do pytania.A jeśli zrobie kopie mysql'a to będzie styl tam?
W kopii bazy masz same szablony. Plik stylu to zawsze .xml, a obrazki itp. znajdziesz w twoim serwerze Twojastrona.pl/images/folderstylu :)
(03.04.2011, 15:01)Bielu napisał(a): kurde czyli pomimo zakodowania w PA nei mam jak oddać stylu osobie która chce go kupić?
Masz. Eksportujesz styl jako xml. W XML'u znajdują się zmienione szablony, które są wgrywane na szablon główny, co znaczy, że pliku xml nie używa się do edycji stylu, a jedynie do jego instalacji (czyli ten plik daje się klientowi).
Dodatkowo do pliku xml musisz dołączyć folder z obrazkami stylu.
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
Podziękowali: Bielu
(03.04.2011, 16:00)Nidrax napisał(a): Dodatkowo do pliku xml musisz dołączyć folder z obrazkami stylu.
tyle to wiem a za reszte dzieki!:D

a tak na marginesie:D jaki szablon odpowiada za fora?
Zależy którą część :D Głównie to Widok działu (forumdisplay i jego pochodne)
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
o ten fragment chodzi:
Kod:
<tr>
<td class="thead" colspan="5">
<div class="expcolimage"><img src="images/collapse.gif" id="cat_1_img" class="expander" alt="[-]" title="[-]" /></div>
<div><strong><a href="forumdisplay.php?fid=1">Kategoria</a></strong><br /><div class="smalltext">dsasdadsasddsa</div></div>
</td>
</tr>
</thead>
<tbody style="" id="cat_1_e">
<tr>
<td class="tcat" colspan="2"><span class="smalltext"><strong>Dział</strong></span></td>
<td class="tcat" width="85" align="center" style="white-space: nowrap"><span class="smalltext"><strong>Wątków</strong></span></td>
<td class="tcat" width="85" align="center" style="white-space: nowrap"><span class="smalltext"><strong>Postów</strong></span></td>
<td class="tcat" width="200" align="center"><span class="smalltext"><strong>Ostatni post</strong></span></td>
</tr>
Opis działu - Szablony > forumbit_depth1_cat
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
Podziękowali: Bielu
Czemu nie moge ustalić jednego obrazka Dla Dział/posty/odp ??przez dodanie clasy dla tr?


Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości