Nest

Szukam Rozwijana lista działów moderowanych, zamiast zwykłej [w zakładce ekipa]

Założony przez Turel.

Kilka szczegółów o moim forum i stylu, z którym mam problem:
nazwa stylu: Na wszystkich
wersja skryptu MyBB:1.4
adres forum: Nieistotne
opis problemu:

Witam! Po kliknięciu na "Ekipa" pojawia się nam lista moderatorów na danym forum. Jeśli jakiś moderator moderuje tylko kilka działów, to działy te są wypisane od góry do dołu. No właśnie i ja chciałbym by zamiast tego informacja jakie działy moderuje dana osoba była podana w rozwijanej liście, a nie zwykłej. Da się jakoś to zrobić?
Masz na myśli coś na wzór IPB?
Żadna sprawa nie jest przegrana dopóki choć jeden szaleniec o nią walczy. Tylko wariaci są coś warci.
Tak. Dokładnie, tak jak jest w IPB (ale też w phpBB) Jest to o tyle istotne, że mam właśnie skórkę MyIPB, i chce by moje forum na MyBB jak najwierniej przypominało te zrobione na silniku IPB.

Takie rozwiązanie uważam, za ładniejsze i bardziej uporządkowane, w dodatku nie rozciągające strony. Do profili użytkowników, da się dodać dodatkowe pola będące rozwijanymi listami, więc sądze że tu na stronie "Ekipa" też się da tak zrobić. Pytanie tylko jak? Wie ktoś?
Szablony Twojego stylu > Show Forum Team Templates (ekipa forum) > Znajdź szablon:
showteam_moderators_forum i jego zawartość zamień na:
<option><a href="{$forum_url}">{$forum['name']}</a></option>

Następnie edytuj szablon:
showteam_moderators_mod i {$forumslist} zamień na:
<form>
<select>
{$forumslist}
</select>
</form>

Niestety, po wybraniu forum nie przenosi do niego, nie ma też przycisku "Go". Jeszcze tego nie rozpracowałem ale przyjrzę się temu bliżej :)
Żadna sprawa nie jest przegrana dopóki choć jeden szaleniec o nią walczy. Tylko wariaci są coś warci.
Podziękowali: Turel
na prośbę Adriana ... ;) dla brata Turel'a ^_^

szablon showteam_moderators_forum

<option value="{$forum['fid']}">{$forum['name']}</option>

szablon showteam_moderators_mod

<tr>
<td width="50%" class="trow1"><a href="{$user['profilelink']}"><strong>{$user['username']}</strong></a></td>
<td width="30%" class="trow2">
<form action="forumdisplay.php?" method="get">
<select name="fid">
<option value="-1">Wyświetl fora</option>
{$forumslist}
</select>
<input type="submit" value="Go" class="input_submit alt">
</form>
</td>
<td width="10%" class="trow2">{$emailcode}</td>
<td width="10%" class="trow1">{$pmcode}</td>
</tr>

szablon showteam_moderators_mod może wyglądać odrobinę inaczej dla innych motywów niż podstawowy ... ale chyba łatwo się połapać, co należy zmienić ^_^

jakby ktoś chciał live preview: http://mybb.soururiibaa.pdg.pl/showteam.php - tak to działa
Podziękowali: Adrian, Turel, Daniel Praźmo
Niestety nie działa :( Mam tylko takie coś:

[Obrazek: nicztego.png]

A zrobiłem wszystko tak jak mi napisaliście...
(29.07.2010, 22:41)SoulReaver napisał(a): /.../

szablon showteam_moderators_mod może wyglądać odrobinę inaczej dla innych motywów niż podstawowy ... ale chyba łatwo się połapać, co należy zmienić ^_^

/.../

SR zrobił to pod domyślny styl.
Żadna sprawa nie jest przegrana dopóki choć jeden szaleniec o nią walczy. Tylko wariaci są coś warci.
A to dlatego ^^ To wiele wyjaśnia. Ja jak widzicie używam stylu MyIPB i nie zamierzam go zmieniać... Czy ktoś mógłby zatem napisać poradnik, dla mojego stylu? Ładnie prosze :D
w OP napisałeś:
adres forum: Nieistotne
niestety to jest istotne, bo nie widzę kodu, który został wygenerowany

jeżeli nie chcesz go ujawniać, to w takim razie przywróć stany tych zmodyfikowanych szablonów do stanu oryginalnego i wklej tutaj kod, spróbuję go przerobić

PS
na "MyIPB" zalogowany jako Raziel, a tutaj nick Turel ??? coś tu nie teges :p "i kto to mówi" ;)
czekałem na zmianę Avka, ale spodziewałem się raczej Turela z Defiance ;) jest bardziej "wyrazisty" :p
Mogę podać adres forum. Nie podałem go w pierwszym poście, bo nie uznałem tego, za konieczne. :)
http://www.polskinerd.za.pl (nie pytaj skąd taka nazwa) :)

domyślny kod w skórce MyIPB dla showteam_moderators_forum to:
<a href="{$forum_url}">{$forum['name']}</a><br/>

');else if(engine == "opera") document.write('');// else if(engine == "khtml") document.write(' ');

A dla showteam_moderators_mod:
<tr>
<td width="50%" class="trow1"><a href="{$user['profilelink']}"><strong>{$user['username']}</strong></a></td>
<td width="30%" class="trow2"><span class="smalltext">{$forumslist}</span></td>
<td width="10%" class="trow2">{$emailcode}</td>
<td width="10%" class="trow1">{$pmcode}</td>
</tr>
ok, już widzę, że masz podobne problemy jak na cba.pl

');else if(engine == "opera") document.write('');// else if(engine == "khtml") document.write(' );
to nie jest coś, co powinno się tam znajdować ^_^, ale olej to

showteam_moderators_forum

<option value="{$forum['fid']}">{$forum['name']}</option>

showteam_moderators_mod

<tr>
<td width="50%" class="trow1"><a href="{$user['profilelink']}"><strong>{$user['username']}</strong></a></td>
<td width="30%" class="trow2"><form action="forumdisplay.php?" method="get">
<select name="fid">
<option value="-1">Wyświetl fora</option>
{$forumslist}
</select>
<input type="submit" value="Go" class="input_submit alt">
</form></td>
<td width="10%" class="trow2">{$emailcode}</td>
<td width="10%" class="trow1">{$pmcode}</td>
</tr>

nie sprawdzałem, bo nie mam tego motywu ;) ale powinno działać


Czy podany przez Ciebie kod mam wkleić do szablonów ZAMIAST tego co się w nich znajduje, a więc zastępując je, czy DODAJĄC do tego co już tam domyślnie jest?

@DOWN: Aha, ok.
dokonaj podmiany całego kodu
Wszystko działa... prócz rozwijanej listy :P Nie chce mi się wrzucać screena. Wejdź sam na http://www.polskinerd.za.pl i wejdź w zakładkę "Ekipa". Dodam że wszystko zrobiłem tak jak poleciłeś.

PS.

');else if(engine == "opera") document.write('');// else if(engine == "khtml") document.write(' );
Czemu tego nie powinno tam być? Ja mam to dołączone do KAŻDEGO szablonu, na KAŻDEJ skórce, ale nie zmienia to wyglądu ani działania forum, po co to jest? Może to firma zafriko na której mam hosting dodała to do przesyłanych na serwer plików MyBB?
to się dołącza przypadkiem - to jest fragment skryptu javascript, jakbyś spojrzał w szablony w bazie, to nigdzie tego na dobrą sprawę nie ma ;)

wiem, czemu wyświetla Ci się to co się wyświetla, ale to bynajmniej dlatego, że to nie jest dokładnie ten kod, który wkleiłem kilka postów wyżej

<form action="forumdisplay.php?";method="get">
<select;name="fid">
<option value="-1">Wyświetl fora</option>
<!-- start: showteam_moderators_forum -->
<option value="2">My Forum</option>
<!-- end: showteam_moderators_forum --><!-- start: showteam_moderators_forum -->
<option value="5">Naruszenia regulaminu</option>
<!-- end: showteam_moderators_forum -->
</select>
<input type="submit" value="Go" class="input_submit&nbsp;alt">
</form>
tak wygląda to, co zostaje wygenerowane
powiedz mi, skąd się tam wzięły te dwa średniki
Cytat:<form action="forumdisplay.php?";method="get">
<select;name="fid">
to jest w szablonie showteam_moderators_mod
usuń te średniki ( zamiast nich mają być spacje )
Podziękowali: Turel

Podobne wątki

Inne Dlaczego tabela serwerów jest w okręgach zamiast w tabeli ?

56 minut(y) temu
Ostatni post: HeXtooR

Styl Lista Uzytkownikow

23.08.2016, 19:08
Ostatni post: Szogi1910

Styl Zmiana ikony statusu na stronie ekipa forum

24.03.2016, 16:14
Ostatni post: HEJTER

Szukam Szukam dodatkowych grup w "Ekipa forum"

21.02.2016, 16:02
Ostatni post: NaWypasie

Styl Czas online zamiast daty dołączenia

15.02.2016, 20:19
Ostatni post: LaCuty

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości