Nest

Styl panel logowania

Założony przez mbujak.

Kilka szczegółów o moim forum i stylu, z którym mam problem:
nazwa stylu:BlackEvo4-nature
wersja skryptu MyBB:1.6.0
adres forum:localhost
opis problemu:

Witam.
Panel logowania wygląda u mnie tak:
[Obrazek: 52826776.png]
po naciśnięciu na "logowanie" wywala coś takiego:
[Obrazek: ssspf.png]
wkurza mnie ten button, oraz napis "undefined", tam zdaje się powinno być "zapamiętaj"... czy ktoś może mi powiedzieć dokładnie gdzie co pozmieniać tak aby było dobrze?

Chodzi mi o zmianę tego jasnego, zwykłego buttona "zaloguj się" na jakiś inny.. dodam, że nie jest to jedyny jaki występuje na forum, zupełnie nie wiem jak to zmienić i gdzie nawet tego szukać...
Pozdrawiam.
Adrian napisał 27.08.2010, 23:42:
1 watek = 1 problem
Zobacz w szablonie header_welcomeblock_quest w grupie Nagłówek - Szablony (Header Templates).
Żadna sprawa nie jest przegrana dopóki choć jeden szaleniec o nią walczy. Tylko wariaci są coś warci.
Podziękowali: mbujak
całość tego szablonu wygląda tak:

Kod:
<script type="text/javascript">
<!--
    lang.username = "{$lang->login_username}";
    lang.password = "{$lang->login_password}";
    lang.login = "{$lang->login}";
    lang.lost_password = " &mdash; <a href=\"{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=lostpw\">{$lang->lost_password}<\/a>";
    lang.register_url = " &mdash; <a href=\"{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=register\">{$lang->welcome_register}<\/a>";
// -->
</script>
<span id="quick_login" class="topsec"><span class="float_right" style="margin-left: 25px; text-align: right;">{$lang->welcome_current_time}</span>
{$lang->welcome_guest} <span class="block"><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=login" class="login" onclick="MyBB.quickLogin(); return false;">{$lang->welcome_login}</a></span>&nbsp;<span class="block"><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=register" class="register">{$lang->welcome_register}</a></span></span>
nic mi to szczerze powiedziawszy nie mówi... moja znajomość js jest niżej średnia.
Według http://www.goldenline.pl/forum/1251392/j...1#24231424:
Cytat:undefined - wartość nie zdefiniowana, przypisywana zmiennym zadeklarowanym bez przypisanej wartości - czyli jeżeli deklarujesz zmienną i nie przypiszesz jej wartości domyślnie dostaniesz undefined. Tak samo z funkcjami - każda funkcja jeżeli nie zwrócisz w niej wartości przez return zwróci undefined.

Pewnie niewiele Ci to pomoże. :undecided:

Spróbuj przywrócić szablon do oryginału i zobacz czy błąd nadal występuje. Oczywiście pamiętaj o zrobieniu kopii zapasowej przed przywracaniem.
Żadna sprawa nie jest przegrana dopóki choć jeden szaleniec o nią walczy. Tylko wariaci są coś warci.
No więc sprawdziłem to na stronie z której ściągnięty został styl:
http://www.awesomestyles.com/mybb-themes...vo4-nature

nawet na stronie demonstracyjnej występują te same błędy... autor udostępnił niedokończony styl? Hmm
Możesz ewentualnie zapytać kolegę jak rozwiązał problem ;) :
https://mybboard.pl/temat-b-undefined-za...mnie_12245
Podziękowali: mbujak
Rozwiązanie jest proste:
Pod:
Kod:
    lang.register_url = " &mdash; <a href=\"{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=register\">{$lang->welcome_register}<\/a>";
dodaj:
Kod:
    lang.remember_me = "{$lang->remember_me}";

;)
Podziękowali: mbujak, Adrian, Emillo, Kamilz125

Podobne wątki

Inne Strona logowania

24.11.2016, 21:23
Ostatni post: Wulfgorim

Inne Panel logowania

10.07.2016, 09:03
Ostatni post: myCreedo

Inne Przesunięcie znaku "x" w tabeli logowania

30.04.2016, 10:04
Ostatni post: Byku

Błąd Ikony rejestracji logowania

07.12.2015, 11:06
Ostatni post: Szogi1910

Błąd PostRep - wyskakujące okienko logowania i brak tabeli.

22.11.2015, 14:22
Ostatni post: JohnYG

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości