Nest

Styl Błędy w pozycji tekstów stopki

Założony przez luia.

wersja skryptu MyBB: 1.6
adres forum: frags4nabs.eu
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu): Problem dotyczy nowego szablonu Accord Ember a dokładniej tekstów i grafiki u dołu strony.

Jak zobaczycie na załączonych screenach teksty w stopce nachodzą na pasek powyżej (screen 1) (interesujące mnie miejsce jest ujęte białą ramką). Jedynie podczas pisania postów, przegladania panelu uzytkownika itp. napisy są niżej tak jak powinny (screen 2). Przy normalnym przegladaniu forum wszystko jest o dwie linijki za wysoko (screen 1). Gdzie to zmienić? Udalo mi sie w panelu admina mybb w pliku stopki obnizyc przez dwa <br /> tekst z lewej jednak statystyki admina zostaly wyzej a przy pisaniu postow i innych jak pisalem wyzej ten odstep jest zbyt duzy.
Dzieki!

[Obrazek: 7a05284e36e4793fm.jpg]

[Obrazek: eeacc4fe48b68ea0m.jpg]
Edytowałeś szablon index, tak? Podrzuć go tutaj. ;)
Żadna sprawa nie jest przegrana dopóki choć jeden szaleniec o nią walczy. Tylko wariaci są coś warci.
A gdzie ten plik się znajduje?
Edytowałem coś w pliku stopki chyba ale poprzez panel admina w mybb w szablonach bo nie wiem co i gdzie jest w plikach ftp mybb :)
Mógłbys mnie nakierowac na to co powinienem tutaj wrzucic :) ?
ACP -> Style i szablony -> Szablony -> Twój motyw -> Strona główna - szablony -> index
Pokaż nam zawartość tego szablonu. ^^
Kod:
<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']}</title>
{$headerinclude}
<script type="text/javascript">
<!--
    lang.no_new_posts = "{$lang->no_new_posts}";
    lang.click_mark_read = "{$lang->click_mark_read}";
// -->
</script>
</head>
<body>
{$header}
{myshoutbox}
{$forums}
{$boardstats}

<dl class="forum_legend smalltext">
    <dt><img src="{$theme['imgdir']}/on.gif" alt="{$lang->new_posts}" title="{$lang->new_posts}" style="vertical-align: middle; padding-bottom: 4px;" /></dt>
    <dd>{$lang->new_posts}</dd>

    <dt><img src="{$theme['imgdir']}/off.gif" alt="{$lang->no_new_posts}" title="{$lang->no_new_posts}" style="vertical-align: middle; padding-bottom: 4px;" /></dt>
    <dd>{$lang->no_new_posts}</dd>

    <dt><img src="{$theme['imgdir']}/offlock.gif" alt="{$lang->forum_locked}" title="{$lang->forum_locked}" style="vertical-align: middle;" /></dt>
    <dd>{$lang->forum_locked}</dd>
</dl>
<br style="clear: both" />
{$footer}
</body>
</html>
I jak tam panowie? ;/
Bardzo mnie irytuje ten blad
Błędem jedynie jest plugin side boxe(jakoś tak) który zmienia szerokość twojego forum wraz z szerokością forum...
Jak możesz podaj z global.css zawartość
Kod:
.bottommenu
Kod:
.bottommenu {
    background: none repeat scroll 0 0 #292929;
        border-top: 1px solid #3F3F3F;
        color: #000000;
        margin: 10px -20px -20px;
        padding: 15px;
        width: 98%;
}

width dopisalem przed chwila co rozwiazalo moj problem o ktorym pisalem w innym temacie, takie rozwiazanie mi polecono :)
I jak ^^?
Ok w desperacji takze zalatwilem ten pliczek. W szablonach w Stopce a nastepnie foot wrzucilem z Defualt cala tresc dorzucajac w odpowiednie miejsce autora stylu i po pewnych dwoch zakonczeniach div dalem <br /> i jest git nie zaleznie od miejsca przegladania forum :))

Podobne wątki

Błąd [Rozwiązany]Błędy wątków

13.11.2016, 21:25
Ostatni post: logyn

Szukam Sklejenie stopki

02.11.2016, 21:23
Ostatni post: Fyeem

Błąd Nadanie marginesu, zmiana pozycji linku

06.10.2016, 16:20
Ostatni post: Cezary Stasiak

Zmiana pozycji avataru w poście

03.10.2016, 19:37
Ostatni post: SPARKED

Zmiana tła stopki

03.08.2016, 22:10
Ostatni post: VeSteQ

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości