Panel boczny - użycie zapytań do pobrania z bazy danych elementów do wyświetlenia.

Założony przez zybek.

wersja skryptu MyBB:1.8
adres forum:forum.podkarpacie24.info
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):

Witam,
Potrzebuje pomocy doświadczonych forumowiczów. Mianowicie walczę z dosyć prostym oklepanym dodatkiem jakim jest najczęściej wyświetlane wątki/posty. Próbowałem różne metody z opisywanych postów na forum lecz na razie coś nie działa.

Poniżej zamieszczam kod


<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']}</title>
{$headerinclude}
<script src="http://skryptcookies.pl/cookie.js"></script>
</head>
<body>
{$header}
<div class="sidebar" style="float: right;width: 23%;">

<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder">
<tr>
<td class="thead"><div class=" ikona_kat-1" style="margin-right: 10px;"></div>
Facebook
</td>
</tr>
<tr>
<td class="trow1">
<iframe src="//www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpodkarpacie24&amp;width=40&amp;height=290&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=true&amp;header=true&amp;stream=false&amp;show_border=true&amp;appId=779092258804123" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:230px; height:290px;" allowTransparency="true"></iframe>
</td>
</tr>
</table>
</br>

<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder">
<tr>
<td class="thead"><div class=" ikona_kat-1" style="margin-right: 10px;"></div>
Najczęściej czytane
</td>
</tr>
<tr>
<td class="trow1">
SELECT *
FROM mybb_threads
ORDER BY mybb_threads.views DESC
LIMIT 0 , 5
</td>
</tr>
</table>
</br>

<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder">
<tr>
<td class="thead"><div class=" ikona_kat-1" style="margin-right: 10px;"></div>
Polecane
</td>
</tr>
<tr>
<td class="trow1">
<a href="http://podkarpacie24.info/" target="_blank"><img src="images/mybbpl/sidebaricons/pl.gif" alt=""> Podkarpacie24.info - Podkarpacki portal ogłoszeniowy</a>
</td>
</tr>
</table>
</br>

</div>
<div class="forums" style="float: left;width: 75%;">
{$forums}
</div>
<br class="clear" />
{$boardstats}
<br style="clear: both" />
{$footer}
</body>
</html>



Możecie coś poradzić. Z góry dzięki za pomoc
Snake_ napisał 11.01.2015, 22:04:
Twoja nazwa tematu nie odzwierciedla opisanego w treści posta problemu. Zwracaj szczególniejszą uwagę na tytułowanie wątków. Poprawiam i proszę o tym pamiętać.
[Obrazek: modnotice_howto.png]
TaniDedyk.pl
Tak tego nie zrobisz... Albo musisz napisać plugin (choć zastanawiałbym się czy już takowego nie ma), albo użyć pluginu "PHP w szablonach" i wtedy coś kombinować.
Według mnie plugin "Top Stats" powinien spełniać wymagania.
Prośby na PW dotyczące wsparcia z problemami będą ignorowane. Pomoc poza forum - odpłatna; kontakt: [email protected].
Udało się znaleźć nowszą wersje Top Stats. Dzieki snake za przypomnienie. Już jestem w połowie drogi, potrzebował bym jeszcze pomocy bo dwie belki mi się nałożyły na siebie, a chciałbym żeby została z ta chmurką
Snake_ napisał 11.01.2015, 23:05:
Panuje u nas zasada - 1 wątek - 1 problem, zalecam założenie nowego tematu.


Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości