Nest

Niekompletne tłumaczenie

Założony przez timmy.

Kilka szczegółów o moim forum:
wersja skryptu MyBB: 1.4.8
wersja bazy MySQL, Postgre: MySQLi 5.0.51
wersja używanego PHP: 5.2.6-1+lenny3
adres forum: http://www.foruml2.p4ndora.pl
firma hostingowa: osobisty serwer dedykowany
spis wtyczek: brak
Opis problemu: Niekompletne tłumaczenie



Witam

Ostatnio zastanawiałem się nad wyborem forum i po przeczytaniu wielu dobrych słów o MyBB postanowiłem je przetestować, instalacja przebiegła przyjemnie i forum śmiga tylko wystąpił problem z tłumaczeniem. Ściągnąłem je na serwer z waszego forum rozpakowałem odpaliłem pliczek czytaj to i postąpiłem zgodnie z instrukcją i teraz mam tak forum jest przetłumaczone ,ale jak wejdzie ktoś nowy to domyślny język to angielski mimo ,że w Panelu Administratora ustawiłem Polski, jak przestawię ręcznie to wszystko jest ,polskie znaki etc, w Panelu Moderatora natomiast nie ma polskich znaków :] są za to krzaczki, a Panel Administratora w ogóle się nie chce przetłumaczyć mimo ,iż wszędzie jest ustawione Polski.

Pozdrawiam i czekam na jakieś rozwiązanie
Cybul napisał 18.08.2009, 15:44:
Nie ten dział. Przenoszę do odpowiedniego działu.
Aby mieć polski jezyk w panelu administratora ustaw go w Control Panel Preferences (Global). A dla strony General Configuration, i na bank wszystko powino być już domyślne wtedy ;). Bo chyba kodowanie bazy danych nie ma nic do tego.
(18.08.2009, 13:26)Easy napisał(a): Aby mieć polski jezyk w panelu administratora ustaw go w Control Panel Preferences (Global). A dla strony General Configuration, i na bank wszystko powino być już domyślne wtedy ;). Bo chyba kodowanie bazy danych nie ma nic do tego.

Z tym problemem sobie już poradziłem odnośnie Panelu Administracyjnego po prostu zapomniałem ,że zaraz po instalacji zgodnie z instrukcją poustawiałem chmody na config i settings i dlatego się nie chciał przestawić ,ale teraz został jeszcze problem krzaczków w Panelu Moderatora ^^ trochę to śmieszne wszędzie polskie znaki są a w Panelu jakby inne kodowanie było :]

Pozdrawiam
Zrób to, co tutaj matc kazał: https://mybboard.pl/watek-blad-kodowania...moderatora
(18.08.2009, 16:02)bryn napisał(a): Zrób to, co tutaj matc kazał: https://mybboard.pl/watek-blad-kodowania...moderatora

To zupełnie co innego u mnie po prostu są krzaczki zamiast polskich znaków
Kod:
ł ó ć
etc. kompresja gzip jest dobra i domyślnie jest wyłączona.
Dziwna sprawa.

Spróbuj nadpisać swój plik inc/languages/polish/modcp.lang.php plikiem z załącznika.


Załączone pliki
.php   modcp.lang.php (Rozmiar: 11,28 KB / Pobrań: 40)
Podziękowali: timmy, DamYan
Chyba podczepię się pod ten wątek.

Błąd zauważyłem na http://alleprawda.pl/forum/memberlist.php użytkownik "gigi" i "Budziol" nie aktywowali jeszcze konta, a przy jego nickach wyświetlany jest napis "Account not Activated", więc jest to chyba jakaś luka w tłumaczeniu? :)
Nie do końca. To wyrażenie nie znajduje się nigdzie w langach, tylko w pliku usergroups.xml w katalogu instalacyjnym forum. Korzysta z niego instalator, tworząc domyślne grupy użytkowników. Jakby co możesz zmienić w domyślnym tytule użytkownika w ACP dla grupy oczekujących na aktywację.

BTW. Ten nick znajomo brzmi.
Podziękowali: stempik

Podobne wątki

Szukam Mybblog tłumaczenie

10.11.2016, 14:40
Ostatni post: Divir

Szukam Tłumaczenie lokalizacji

30.12.2015, 21:16
Ostatni post: xGuard

Szukam Tłumaczenie myAlerts

11.08.2015, 13:45
Ostatni post: Ecosse

Szukam Zmiana języka + tłumaczenie

12.03.2015, 18:21
Ostatni post: pittero

Jak wprowadzić dodatkowe tłumaczenie

02.06.2014, 11:21
Ostatni post: Supryk

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości