Nest

Logowanie - glówna

Założony przez marcinn12.

Kilka szczegółów o moim forum:
wersja skryptu MyBB: 1.6
adres forum: http://chempw.randevouz.pl/Upload/index.php
firma hostingowa: firehost
spis wtyczek: SB
opis problemu: Jest tak jak na screenie 1 a chce aby było tak jak na 2.Tzn zeby nie trzeba bylo klikac na stronie glownej zaloguj, tylko zeby od razu wyświetlało okienko logowania. Mozliwe do wykonania?



Załączone pliki Miniatury
       
ACP > Style i Szablony > Szablony > NazwaTwojego > Nagłówek > Robisz :D
A można prosić o kod? Nie jestem programista ;/
header_welcomeblock_guest

<form action="member.php" method="post">
<b><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=login">{$lang->welcome_login}</a>: </b>
<input type="text" class="textarea" name="username" size="12" maxlength="{$mybb->settings['maxnamelength']}" />

<input type="password" class="textarea" name="password" size="12" />
<input type="submit" class="button" name="submit" value="Zaloguj" />

<input type="hidden" name="action" value="do_login" />
<input type="hidden" name="url" value="{$redirect_url}" />
</form>
<span style="float: right; font-size: 9px;">
<a href="member.php?action=lostpw">Zapomniałem hasła</a>
<br/>
<span style="float: right; padding-left: 35px;"><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=register">{$lang->welcome_register}</a>
</span>
</span>
Skopiowałem od siebie ,przerób według własnego uznania :blush:
Nie potrafie tego przerobic ... u mnie zawartosc tego pliku wyglada tak:

<script type="text/javascript">
<!--
lang.username = "{$lang->login_username}";
lang.password = "{$lang->login_password}";
lang.login = "{$lang->login}";
lang.lost_password = "<a href=\"{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=lostpw\" class=\"lost_password\">{$lang->lost_password}<\/a>";
lang.register_url = "<a href=\"{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=register\" class=\"register\">{$lang->welcome_register}<\/a>";
lang.remember_me = "{$lang->remember_me}";
// -->
</script>
<!-- Continuation of div(class="upper") as opened in the header template -->
<span class="welcome" id="quick_login">{$lang->welcome_guest} <a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=login" onclick="MyBB.quickLogin(); return false;" class="login">{$lang->welcome_login}</a> <a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=register" class="register">{$lang->welcome_register}</a></span>
</div>
</div>

Chcialbym zrobic tak jak na screenie 2, co musialbym zmienic?
Kod od kamara calkowice rozwala forum :d a ja sam nie wiem jak to przerobic a bardzo mi zalezy ;/
https://mybboard.pl/temat-header_13090
Wklepując ten kod z linka wyżej, nie ma w ogole mozliwosci zalogowania. Znikaja wszystkie okienka i jest tylko napis login i haslo.

Eh.. bo nie potrafisz...
Widać ,że nie usunąłeś zawartości szablonu którego kazałem a wysuwasz wnioski 'iż coś nie działa'
Pierw zastosuj się do podanych porad dopiero wysuwaj wnioski...
(05.09.2010, 18:19)marcinn12 napisał(a): LOL, podmieniłem cała zawartość <lol2> Ale nie Ty przeciez widziałeś lepiej :d


Zreszta bedzie i bez tego logowania ...
Z tego co wiem styl który używasz automatycznie powinien mieć okienko logowania na głównej, ale jeśli nie masz to ściągnij "kwadratową" wersję i sobie przekopiuj bo jest oparta o ten sam kod który tobie też będzie działał jeśli dobrze skopiujesz chociaż nie widzę w tym żadnego problemu.

Kod działa :)
Wklej sobie to do header_welcomeblock_guest

Cytat:<form action="member.php" method="post">
<b><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=login">{$lang->welcome_login}</a>: </b>
<input type="text" class="textarea" name="username" size="12" maxlength="{$mybb->settings['maxnamelength']}" />

<input type="password" class="textarea" name="password" size="12" />
<input type="submit" class="button" name="submit" value="Zaloguj" />

<input type="hidden" name="action" value="do_login" />
<input type="hidden" name="url" value="{$redirect_url}" />

<span style="float: right; font-size: 12px;">
<a href="member.php?action=lostpw">Zapomniałem hasła</a>
<a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=register">{$lang->welcome_register}</a>

</span></form>

Podobne wątki

Styl Button - Logowanie/Rejestracja na górną belkę ?

03.07.2016, 12:31
Ostatni post: Espex

Styl Jak edytować logowanie admina

16.03.2016, 22:25
Ostatni post: Divir

Błąd Jak Naprawić Logowanie

19.12.2015, 11:11
Ostatni post: Conors

Inne Logowanie i rejestracja, gdzie to znajdę?

15.11.2015, 23:58
Ostatni post: KarMixx

Błąd Logowanie na forum

21.08.2015, 09:35
Ostatni post: Snake_

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości