Konfiguracja Plugin NewPoints-Master - Dodawanie Dodatkowego Pola

Założony przez rr92.

wersja skryptu MyBB:1.8
adres forum:f-world.cba.pl [testowe]
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa i wersja wtyczki):
Chciałbym dodać usunąc i dodać kilka swoich pól w tym modzie.
Np Za Turnieje Specjalne


tak jak tutaj sobie mam:



// income settings
newpoints_add_setting('newpoints_income_newpost', 'income', 'Nowy Post', 'Ilosc FWCoins przyznawana za napisanie nowego posta.', 'text', '10', 1);
newpoints_add_setting('newpoints_income_newthread', 'income', 'Nowy Temat', 'Ilosc FWCoins przyznawana za napisanie nowego tematu.', 'text', '20', 2);
newpoints_add_setting('newpoints_income_newreg', 'income', 'Rejestracja', 'Ilosc FWCoins przyznawana za zarejestrowanie sie.', 'text', '50', 6);
newpoints_add_setting('newpoints_income_pervote', 'income', 'Glos w Ankiecie', 'Ilosc FWCoinsow przyznawana za zaglosowanie w ankiecie.', 'text', '5', 7);
newpoints_add_setting('newpoints_income_visit', 'income', 'Wejsce Forum', 'Ilosc FWCoins przyznawana za kazde wejscie na forum ("visits" = new MyBB session (expires after 15 minutes))', 'text', '0.1', 8);
newpoints_add_setting 'income', 'Turniej Specjalny', 'Ilosc FWCoins przyznawana za wygranie turnieju specjalnego', 'text', '5', 9);

//rebuild_settings();

newpoints_rebuild_settings_cache();
newpoints_rebuild_rules_cache();




A więc wystarczy tylko wpisać pole? Bo punkty za Turnieje sam będe dodawał :)
czy trzeba wpisywać jakieś zmiene np takie:
Kod:
('newpoints_income_pervote'
może być np tak?
Kod:
newpoints_add_setting(newpoints_income_tournament', 'income', 'Turniej Specjalny', 'Ilosc FWCoins przyznawana za wygranie turnieju specjalnego', 'text', '5', 9);

I czy jak usune pola standardowe ze wczesniejszego kodu co podałem, to będzie wszystko dobrze chodzi?
Np. Ze za nowy Temat dodawały się punkty, ale to usunełem z kodu, to będzie działać?
TaniDedyk.pl
To nie jest taka łatwa sprawa... Musiałbyś jeszcze dopisać trochę swojego kodu, który by odpowiadał z to co chcesz punktować, sama taka linijka raczej nie da efektów.

Odnośnie tego 'usunięcia' - w opcjach przypadkiem nie da się ustalić co ma zliczać, czego nie?
Prośby na PW dotyczące wsparcia z problemami będą ignorowane. Pomoc poza forum - odpłatna; kontakt: [email protected].
nie ma takiej opcji, ale poradziłem sobie już :)
rr92 napisał(a):nie ma takiej opcji, ale poradziłem sobie już :)
To się pochwal rozwiązaniem :P
usunełem w pliku core/plugin.php linijki i zastąpiłem innymi :)

Tylko ze punkty sam musze przyznawać :)


Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości