Nest

Konfiguracja domeny - wątek zbiorczy

Założony przez Demek.

http://speedy.sh/UQpbV/1.bmp
http://speedy.sh/gyZGd/2.bmp
http://speedy.sh/jB5RE/3.bmp

Krążąc po forum adres nie zmienia się.

+ jak nie wpisze www. to nie działa wgl strona :/
Spróbuj na domyślnym stylu, a jeśli to nie zadziała, to wina hostingu, a co do twojego 2 problemu to ja normalnie mogę otworzyć stronę na samym http://
Nie działa na domyślnym :/
Jak to nie działa ci na domyślnym? Podaj błąd jaki wyskakuje...
Nie wyskakuje błąd, po prostu jest ta sama sytuacja. Ale kolega mi mówi że muszę zaparkować domenę czego jeszcze nigdy nie robiłem. Ma ktoś może ochotę mi w tym pomóc?
A nie przekierowałeś jeszcze dns'ów? ;_;
Nie jeszcze.
A to przekieruj...
Tylko w jaki sposób, nie wiem właśnie w jaki sposób xD
Zaloguj się do swojego konta dot.tk, a potem kliknij na swojej domenie "Modify", później przejdź w zakładkę "Custom DNS", potem w kolumnie Host Name dodaj te dns'y: "ns1.cba.pl" oraz "ns2.cba.pl", a na sam koniec zatwierdź "Save Changes" i odczekaj około 2 dni i powiedz czy już jest dobrze, ale powinno być.
Robię coś dla kogoś i mam taki problem.
Domena jest na 1and1.pl a hosting na webd.pl
Domena jest podpięta na webd.pl
Jakie są nazwy serwerów webd.pl żeby podpiąć DNS?
Czy to jest dobrze?
[Obrazek: 1645485.jpeg]
[Obrazek: 1645486.jpeg]
Jeśli Ci pomogłem naciśnij guzik POMÓGŁ lub dodaj PUNKT REPUTACJI
Według mnie primary powinien być: ns5.webd.pl, a ten drugi ns7.webd.pl. Tzn. odwrotnie. Mogę się mylić.
Skonfigurowało się wreszcie, ale jeszcze nie widziałem tak nieczytelnego panelu użytkownika.
Jeśli Ci pomogłem naciśnij guzik POMÓGŁ lub dodaj PUNKT REPUTACJI
Witam,
Posiadam problem. Jest nim to iż nie mogę podpiąć domeny na forum które jest założone na proserwer.pl

Więc powodem tego jest to że moje dawne forum wygasło, a domena została. Teraz gdy chce dodać na nowo to piszę że jest już używana. Jak dodać aby domena była na moim aktualnym forum?
Matslom napisał 01.03.2014, 09:59:
Łącze z wątkiem głównym
Napisz do nich żeby ci odpieli domenę, ja tak zawsze robiłem.

Podobne wątki

Hosting/domeny Hostingi - opinie, uwagi, dyskusje

10.10.2016, 16:10
Ostatni post: Fyeem

Rejestracja domeny .pl + hosting

05.06.2016, 12:13
Ostatni post: Winchester

Hosting/domeny Po zmianie domeny błąd wczytywania strony

10.05.2016, 06:11
Ostatni post: meyton

Hosting/domeny Podpięcie domeny na KeeX.pl

05.05.2016, 12:46
Ostatni post: matc

Hosting/domeny Podpięcie domeny pod serwer oraz zmiana domeny

19.09.2015, 12:17
Ostatni post: DinapeS

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości