Nest

Konfiguracja domeny - wątek zbiorczy

Założony przez Demek.

Dodaj CNAME tak jak napisałem i będzie grało. Ten serwis ma bardzo wygodną edycję stref DNS.

Wysłane z mojego Galaxy Nexus
nie bardzo to rozumiem... co mam wpisać w

Alias Nazwa TTL
Rekord CNAME:
Alias: www
Nazwa: prosektorium.eu.
TTL: 14400

(14400 sekund = 4 godziny, poczytaj o tym więcej jeżeli chcesz zmienić.)
Witam! Tak jak w temacie jak zmienić domene. Moja strona to allsystems.ugu.pl

i chciałbym żeby wyglądał to następująco
np. allsystems.org
nie mam o tym zielonego pojęcia dlatego piszę tutaj :D
1. Musiałbyś wykupić domenę .org
2. Nie wiem, czy na ugu jest możliwość zmiany DNS, jeśli tak, to dns'y nowej domeny ustawiasz w panelu zarządzania hostingiem na ugu.
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
dodałem narazie nie chodzi ale pewnie jak z domena trzeba odczekać xxx czasu
http://www.intodns.com/prosektorium.eu

True, narazie nie widać www. Daj mu 24h~~
nie wiem czy tutaj nie ma problemu:

ERROR: I could not get any A records for http://www.prosektorium.eu!

(I only do a cache request, if you recently added a WWW A record, it might not show up here.)
Może masz ustawione przekierowanie 301 ?
Tak, jest możliwość podpięcie domeny na ugu
Już mu działa...
To musisz u jakiegoś rejestratora domen zarejstrowac(kupic) domenę, z tym ze ta o której piszesz juz jest zajęta wiec musisz wymyślić inną, nastepnie jak juz będziesz miał domenę to w panelu zarzadzana domena musisz ustawic dns'y ugu i po 24h domena powinna dzialac
Witam. Mam taki problem,od 3 dni próbuję przekierować dns na inny portal i nic z tego mi nie wychodzi ... Domenę (.pl) mam na b-h czytałem ich poradniki i nadal nic...Proszę o pomoc w przekierowaniu dns tak abym mógł zacząć robić forum...
Matslom napisał 23.07.2013, 14:29:
Dołączam do wątku zbiorczego
wersja skryptu MyBB: 1.6.10
adres forum:www.hax-my-life.tk
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):

No więc zarejestrowałem stronę: http://www.hax-my-life.cba.pl na domenie .tk pod adresem http://www.hax-my-life.tk. A problem jest następujący: chodząc po forum cały czas, w kazdym dziale itd wyświetla się ten sam adres: http://www.hax-my-life.tk - próbowałem zabawy w ustawieniach ogólnych wedle zamieszczonych innym użytkownikom porad lecz niestety. Nie podołałem :/
Cabura napisał 18.11.2013, 12:24:
Problem leży po stronie domeny czy forum ? Przypuszczam, że po stronie domeny.. Tematy nie związane z MyBB = Hyde Park. Gdy temat się rozwinie i problem wyniknie po stronie skryptu ponownie przeniosę do skrypt. Pozdrawiam.
Coś w takim razie musi być nie tak ze stylem, ale albo otwórz forum, albo cyknij ss z dokładnym miejscem występowania problemu.

Podobne wątki

Hosting/domeny Hostingi - opinie, uwagi, dyskusje

10.10.2016, 16:10
Ostatni post: Fyeem

Rejestracja domeny .pl + hosting

05.06.2016, 12:13
Ostatni post: Winchester

Hosting/domeny Po zmianie domeny błąd wczytywania strony

10.05.2016, 06:11
Ostatni post: meyton

Hosting/domeny Podpięcie domeny na KeeX.pl

05.05.2016, 12:46
Ostatni post: matc

Hosting/domeny Podpięcie domeny pod serwer oraz zmiana domeny

19.09.2015, 12:17
Ostatni post: DinapeS

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości