Nest

Konfiguracja domeny - wątek zbiorczy

Założony przez Demek.

nie działa, na hostingu xaa.pl mam bez grafiki a na domenie jest pusto.
(08.10.2012, 18:33)Came napisał(a): nie działa, na hostingu xaa.pl mam bez grafiki a na domenie jest pusto.

Co nie działa? Jeśli punkt 6 z poradnika na Wiki to się nie dziwię. Trudniej nie zawsze znaczy lepiej.
A można też przez ACP->konfiguracja->Ustawienia ogólne :P, teraz sobie przypomniałem :P.

Brianfiki napisał(a):Co nie działa? Jeśli punkt 6 z poradnika na Wiki to się nie dziwię.
Co źle on chce przenieść forum z jednej domeny do drugiej.
Cytat:podłączyć domene

Czyli zamiast wpisywać adres.xaa.pl wpisać adres.pl (xaa.pl to nie domena), czyli oglądnąć to: http://proserwer.pl/pomoc/podpinanie_dom...aa_pl.html
a nie bawić się innymi metodami, bo sobie tylko problemów narobi :P
robiłem to kurna, wszystko dawno już i kurw*, wiem ze to nie domena xaa.pl -.-' tylko taka kurw*, zamiana
Czyli zamiast wpisywać adres.xaa.pl to wpisać adres.pl ale żeby było wszystko ok
Daniel Praźmo napisał 09.10.2012, 14:31:
Cenzura nie uprawnia Ciebie do używania wulgaryzmów.
Weź się przejdź, albo zaparz melasy i wróć, jak ochłoniesz.
Kopiujesz adres serwera DNS dla twojej domeny PL, w panelu proserwer modyfikujesz opcję przekierowania domeny, podając wcześniej skopiowane DNS'y.

Ostatnią rzeczą do wykonania jest zmiana domeny i ścieżek cookies w pliku inc/settings.php i bazie danych.
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
Nidrax napisał(a):Kopiujesz adres serwera DNS dla twojej domeny PL, w panelu proserwer modyfikujesz opcję domeny, podając wcześniej skopiowane DNS'y.

Ostatnią rzeczą do wykonania jest zmiana domeny i ścieżek cookies w pliku inc/settings.php i bazie danych.
I coś takiego pisałem a Brianfiki że źle doradzam. Bądź jeżeli gdzieś jest błąd to proszę o jego wskazanie.
(09.10.2012, 14:50)szymon1051 napisał(a):
Nidrax napisał(a):Kopiujesz adres serwera DNS dla twojej domeny PL, w panelu proserwer modyfikujesz opcję domeny, podając wcześniej skopiowane DNS'y.

Ostatnią rzeczą do wykonania jest zmiana domeny i ścieżek cookies w pliku inc/settings.php i bazie danych.
I coś takiego pisałem a Brianfiki że źle doradzam. Bądź jeżeli gdzieś jest błąd to proszę o jego wskazanie.

Ty pisałeś, że na serwerze trzeba stworzyć folder z nazwą domeny i takie tam, a wystarczy ją przekierować w panelu proserwer bez żadnych chocków-klocków.
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
Nie ogarniam :D Wystarczy, że wykona się tylko to co jest na filmiku: http://proserwer.pl/pomoc/podpinanie_dom...aa_pl.html
(wiem, bo sam już kilka razy na proserwer.pl podpinałem domenę), nie trzeba nic innego robić, nawet nie jest to wskazane, żadnych nowych katalogów, zmieniana plików. Jak by coś trzeba było dodatkowego to by to było na filmie prawda? ;> Dodatkowo domenie trzeba zmienić serwery DNS które też są podane w FAQ na proserwer.pl, ale o zmianie ich też jest wspomniane na filmie. Tylko oglądnięcie filmu i powtórzenie kroków z niego.
(09.10.2012, 14:54)Nidrax napisał(a):
(09.10.2012, 14:50)szymon1051 napisał(a):
Nidrax napisał(a):Kopiujesz adres serwera DNS dla twojej domeny PL, w panelu proserwer modyfikujesz opcję domeny, podając wcześniej skopiowane DNS'y.

Ostatnią rzeczą do wykonania jest zmiana domeny i ścieżek cookies w pliku inc/settings.php i bazie danych.
I coś takiego pisałem a Brianfiki że źle doradzam. Bądź jeżeli gdzieś jest błąd to proszę o jego wskazanie.

Ty pisałeś, że na serwerze trzeba stworzyć folder z nazwą domeny i takie tam, a wystarczy ją przekierować w panelu proserwer bez żadnych chocków-klocków.

Mi chodziło że jak się podpina domenę o robi się (sam) folder nadrzędny przynajmniej miałem tak w directadmin, a w cpanel robiło nowe konto ftp z oddzielnymi plikami tylko dla tej domeny.
(09.10.2012, 21:17)szymon1051 napisał(a): Mi chodziło że jak się podpina domenę o robi się (sam) folder nadrzędny przynajmniej miałem tak w directadmin, a w cpanel robiło nowe konto ftp z oddzielnymi plikami tylko dla tej domeny.

W DA jest opcja przypisz katalog dla domen i subdomen, więc wystarczy tam zmienić ścieżkę dla danej domeny, a nie przenosić pliki do innego katalogu :D
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
wersja skryptu MyBB:1.6.9
adres forum:http://prosektorium.eu
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):

Witam serdecznie mam problem ze swoim forum mianowicie nie wczytuje mi strony przez adres www tylko trzeba albo samo prosektorium.eu albo wpisac http://prosektorium.eu . Po wpisaniu strony z WWW niestety nie jest ona wczytywana w czym tkwi problem ewentualnie jak to naprawić. Dziekuję za odpowiedź
DamYan napisał 25.02.2013, 20:52:
Sprawa nie dotyczy MyBB.
http://www.prosektorium.eu i http://prosektorium.eu to dwie różne domeny. Jeśli masz Direct Admina, dodaj tam przekierowanie z subdomeny www na domenę bez www. Jesli nie, utwórz subdomenę www i daj w niej .htaccess, który będzie zamieniał na bez www.
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Pomocy udzielam jedynie na forum. Wszystkie rzeczy wykraczające poza tą dziedzinę wykonuję odpłatnie.
W panelu odpowiadającym za edycję strefy DNS twojej domeny dodaj rekord CNAME o wartości www wskazujący na adres bez www. To zadziała jak przekierowanianie, ale już na poziomie odpytywania serwerów DNS. Poza tym to przy np. jakiejś zmianie głównego rekordu A domeny nie trzeba będzie poprawiać tego CNAME.

Wysłane z mojego Galaxy Nexus
Podziękowali: kras299
ja mam zrobione przekierowanie przez https://freedns.42.pl/ bo stronka stoi na VPS. Najlepiej gdyby mi ktoś to tam ustawił

Podobne wątki

Hosting/domeny Hostingi - opinie, uwagi, dyskusje

10.10.2016, 16:10
Ostatni post: Fyeem

Rejestracja domeny .pl + hosting

05.06.2016, 12:13
Ostatni post: Winchester

Hosting/domeny Po zmianie domeny błąd wczytywania strony

10.05.2016, 06:11
Ostatni post: meyton

Hosting/domeny Podpięcie domeny na KeeX.pl

05.05.2016, 12:46
Ostatni post: matc

Hosting/domeny Podpięcie domeny pod serwer oraz zmiana domeny

19.09.2015, 12:17
Ostatni post: DinapeS

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości