Nest

Konfiguracja domeny - wątek zbiorczy

Założony przez Demek.

wersja skryptu MyBB:1.6.5
adres forum:brak
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):
Mam problemy z domena. Domenę wykupiłem w nazwa.pl i w konfiguracji wpisałem adresy dns serwera.Serwer mam wykupiony w webd.pl i tam w admincp podpiąłem domenę.Po godzinie gdy wchodzę na domene która chce wyskakuje mi błąd 403
"Forbidden

You don't have permission to access / on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."

Jak z tym sobie poradzić? czy domenę mam zaparkować czy podpiąć tak jak zrobiłem? Czy muszę pliki skonfigurować?
DamYan napisał 30.01.2012, 13:24:
Sprawa nie dotyczy MyBB - przerzucam tam, gdzie być powinno.
Kiedy wykupiłeś domene? zazwyczaj trzeba czekać 24/48h na odświeżenie dnsów.
Domene się "podpina" w cpanelu pod wskazany folder.
Domena jest przeszło dwa tygodnie. ok dwóch godzin temu zmieniłem przy niej dnsy.
Tylko zastanawia mnie czemu mam taki komunikat?

Edit:

Przy podpinaniu domeny pokazywało Główny Katalog Plików.I tam ustawiłem ze głównym ma byc public_html, I teraz po wpisaniu adresu wyświetla się strona u której mam serwer,
Jak wygląda proces transferu domeny do innego operatora w przypadku forum mybb?

Serwer pozostaje ten sam, tylko będę chciał transferować domenę z przyczyn ekonomicznych.

Z góry dziękuję za wszelkie rady.




Temat nie jest zamknięty, dlatego postanowiłem napisać o tym tutaj, poza tym był to pierwszy wynik po zapytaniu google.
Dla MyBB w zasadzie nie ma to żadnego znaczenia. Jeżeli zmieniasz operatora domeny, to musisz tylko pamiętać o tym, aby ustawić odpowiednie adresy DNS wskazujące na Twój hosting.
W samym MyBB nic nie musisz zmieniać jeżeli nazwa domeny nie ulega zmianie.
wersja skryptu MyBB:1.6.6
adres forum:www.sf-cs.xaa.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa i wersja wtyczki):

Witam nie wiem w jakim dziale to umiescic ;/ ale potrzebuj bardzo szybkiej odpowiedzi jezeli mozna.. otoz kupilem domene na http://www.1nad1.pl (http://www.sf-cs.pl) a serwer mam na http://www.proserwer.pl (http://www.sf-cs.xaa.pl)

I co mam zrobic aby podlaczyc serwer pod ta domene :(
RadnoK napisał 28.03.2012, 20:20:
Co ma skrypt do domeny i serwera prócz tego, że skrypt działa na nich? Nic. To nie problem supportu skryptu, a supportu Twojego usługodawcy. Przenoszę do odpowiedniego działu.
[Obrazek: modnotice_howto.png]
dns'y u rejestratora ustawić, potem zmienić ustawienia na forum, plik settings.php w katalogu inc

w faq na proserwer masz:
http://proserwer.pl/panel/mojepytania_faq.php#Domeny
Cytat:Domeny
Jak w skrócie podpina się domenę ?

Ten tutorial wszystko Ci wyjaśni: podpinanie domeny

Należy skorzystać z Cpanel'u i strony "Domeny podpięte" - tam dodaje się domene, którą wykupiliśmy u rejestratora domen. Jako "Główny katalog plików" należy najczęściej ustawić tylko public_html - jest to ścieżka na jaką ma wskazywać podpinana domena. Potem należy w panelu rejestratora (firmy u której kupiłeś domenę) ustawić zewnętrzne serwery dns dla tej domeny na podane w sekcji "DNS" tego działu faq. Ponieważ rozgłaszanie takich zmian trwa dość długo (24-48 godzin), co jest specyfiką działania całego systemu nazw w internecie, więc należy się uzbroić w cierpliwość zarówno próbując ustawić te serwery w panelu rejestratora (mogą być na początku odrzucane jako nieskonfigurowane do obsługi tej domeny) jak i już później (zanim po wpisaniu domeny zostaniemy przeniesieni na właściwą stronę).

Mam już podpiętą domenę ale linki na stronie są w adresie .xaa.pl lub gdy się loguje to przenosi mnie na stary adres w .xaa.pl. Co robić ?

Należy zaktualizować w ustawieniach strony/forum, której używasz jej adres na ten nowy (podpięty). Zwykle robi się to w panelu administracyjnym strony/forum. Jeżeli tego nie zrobisz to strona/forum będzie "myślała", że nadal jest pod adresem podstawowym w .xaa.pl
wersja skryptu MyBB:Najnowsza
adres forum: http://www.e-dm.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty): Otóż podpiąłem domenę pl i wszystko ładnie działa za wyjątkiem
Kod:
e-dm.pl/index.php
wyskakuje błąd
Kod:
Multiple Choices

The document name you requested (/index.php) could not be found on this server. However, we found documents with names similar to the one you requested.
Available documents:

/index.html (common basename)
Please consider informing the owner of the referring page about the broken link.

Lecz z dodatkiem www wszystko działa. Nie wiem jak to naprawić może ktoś pomóc?
ustaw przekierowanie 301 z bez www na www i nie będzie problemu ;)


http://www.lonet.eu/pozycjonowanie/przekierowanie-301/
wersja skryptu MyBB:1.6.8
adres forum:forumzwiadowcy.hpbf.pl - korpus-zwiadowcow.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):

Witam, chciałbym się dowiedzieć jak mogę podczepić domenę. Moja stara domena to forumzwiadowcy.hpbf.pl hosting hpbf pakiet Myboard.pl na domenę zakupioną na biznes-host.pl. Jak mogę to zrobić?


P.S. w opcjach ustawiłem przekierowanie z forumzwiadowcy.hpbf.pl na korpus-zwiadowcow.pl lecz wyskakuje błąd .
Ustaw DNs'y
Podepnij domenę pod katalog w którym masz zainstalowane forum.
Ustaw dobrze przekierowanie.

Jak nie rozumiesz co napisałem, bądź nie wiesz jak to zrobić, napisz to pomogę =)
Wczoraj ustawiłem te DNS. Odczekałem 24h w przekierowaniach na hpbf.pl ustawiłem przekierowanie i jeszcze w pliku .htacess ustawiłem przekierowanie. Gdy wpisuje nowy adres: korpus-zwiadowcow.pl to wyskakuje błąd ;/ Co z tym zrobić ?
A podpiąłeś/ustawiłeś pod domenę katalog z forum?
Domenę musisz jeszcze zaparkować w cPanelu.
(31.07.2012, 21:10)Herios napisał(a): A podpiąłeś/ustawiłeś pod domenę katalog z forum?
Zrobiłem to co opisałem powyżej.
(31.07.2012, 21:24)Krzysiu napisał(a): Domenę musisz jeszcze zaparkować w cPanelu.
A jak to zrobić ?

Podobne wątki

Hosting/domeny Hostingi - opinie, uwagi, dyskusje

10.10.2016, 16:10
Ostatni post: Fyeem

Rejestracja domeny .pl + hosting

05.06.2016, 12:13
Ostatni post: Winchester

Hosting/domeny Po zmianie domeny błąd wczytywania strony

10.05.2016, 06:11
Ostatni post: meyton

Hosting/domeny Podpięcie domeny na KeeX.pl

05.05.2016, 12:46
Ostatni post: matc

Hosting/domeny Podpięcie domeny pod serwer oraz zmiana domeny

19.09.2015, 12:17
Ostatni post: DinapeS

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości