Nest

Konfiguracja domeny - wątek zbiorczy

Założony przez Demek.

wersja skryptu MyBB:1.6
adres forum:www.r-rp.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):

No to tak wykupiłem domenę .pl, ale hosting mam na xaa.pl. Potrzebuje pomocy jak zrobic żeby po wpisaniu http://www.r-rp.pl nie przekierowywało mnie na reality-rp.xaa.pl tylko dalej adres był http://www.r-rp.pl? Chodzi mi o całkowite zamaskowanie http://www.reality-rp.xaa.pl ale żeby dalej adres podstrony się wyświetlał. Jak to zrobić? Nie wiem czy ten dział ale chyba nie ma odpowiedniego.
DamYan napisał 14.12.2010, 19:38:
Połączyłem z odpowiednim wątkiem w HP. Sprawa nie dotyczy MyBB.
Najpierw musisz w panelu tam gdzie masz zarejestrowaną domenę podać DNS'y ProSerwer a następnie w cPanelu ProSerwer podpiąć domenę .pl a później wystarczy w ACP 'Ustawienia ogólne' pozmieniać z xaa.pl na domenę .pl i w ciągu 24h będzie wszystko dobrze.
wersja skryptu MyBB: 1.4
adres forum: http://www.c-walks.xaa.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty): Kupiłem domene na az.pl i serwer na xaa.pl. Chce aby forum zamiast końcówki xaa.pl było samo .pl dlatego proszę o napisanie tego krok po kroku jak to zmienić.

Z góry dziękuje,
Zwolinq

By mieć samo .pl musisz mieć wykupioną domenę .pl ,a nie jak teraz .az .
Dlatego zainwestuj teraz w domenę .pl która kosztuje więc zainwestuj teraz troszkę kasy na to ;)

//edit: I uprzedzę może twoje pytanie. Nie da się usunąć od tak ".xaa" :)
Errorer, mu chodzi chyba o to, że kupił już domenę .pl i chcę wiedzieć jak ją podpiąć pod serwer na xaa.pl.
Dokładnie tak jak powiedział Ximax. Domenę mam już kupioną. Tylko nie wiem jak ją podpiąć pod serwer.
To co udało mi się znaleźć na ProSerwer.pl:
http://proserwer.pl/panel/mojepytania_faq.php#Domeny
Nie wiedziałem w sumie gdzie to dać, jeżeli jest to zły dział proszę o przerzucenie, sprawa jest prosta mam 2 domeny

fpsproject.net
gutaj.eu

hosting na którym jest fpsproject.net nie pozwala postawić amxbans..
kupiłem drugi hosting na domenie gutaj.eu (amxbans+blog+portfolio) bo i tak mi się przyda
amxbans wgrałem do
gutaj.eu/bany
i chcę zrobić jakoś tak że jak ktoś wejdzie na bany.fpsproject.net, to będzie wlaśnie wchodzi w to gutaj.eu/bany tyle ze nie bedzie mu zmieniało domeny itd.. takie przekierowanie, wie ktoś jak to zrobić?

Jako dodatkowe info dodam iż na fpsproject jest directadmin a na gutaj.eu cpanel, to ułatwi i mi i osobie pomagającej nakierować mnie po zakładkach tego panelu ;]
DarK15 napisał 01.01.2011, 18:44:
Czasem warto się rozejrzeć. ;)
Lista wątków zbiorczych - Post #49413
Witajcie czy opłaca się rejestrować swoją domenę na http://www.az.pl i teraz pytanie czy jak bym zarejestrował tam swoją domenę pl czy com.pl to czy by było dosyć szybka moja stronka ?
Szybkość strony nie zależy od domeny, raczej od twojego łącza(podczas łączenia z serwerem) oraz samego serwera. A czy opłaca się, to już sam musisz zdecydować.
1.Jest darmowa = opłaca się
2. 1and1.pl = darmowa przez 24 miesiące = opłaca się
az.pl odradzam.
polecam ovh.pl z tytulu na tanie odnowienia i kupno za te 10zł + vat.
Glowanet również ma ciekawą ofertę domen - ich rejestracji jak i przedłużenia, a co do "darmowych" to nic nie ma za darmo:) Po prostu w takich wypadkach wykorzystują jakieś kruczki albo sprzedają twoje dane innym :) I np. do mnie dzwonili jakiej golarki używam i różne śmieszne.
Witam, chciałbym dowiedziec sie jak zmienic katalog domeny zaparkowanej w cpanel, poniewaz wszystkie domeny prowadza do katalogu glownego

Przepraszam za polskie znaki, ale pisze z tel.
Przy dodawaniu nowych domen nie używaj opcji "domeny zaparkowane" lecz "domeny podpięte" - najlepiej jedną, główną domenę parkuj, a resztę podpinaj.
Podczas podpinania możesz wybrać, na jaki katalog ma wskazywać domena.

Podobne wątki

Hosting/domeny Hostingi - opinie, uwagi, dyskusje

10.10.2016, 16:10
Ostatni post: Fyeem

Rejestracja domeny .pl + hosting

05.06.2016, 12:13
Ostatni post: Winchester

Hosting/domeny Po zmianie domeny błąd wczytywania strony

10.05.2016, 06:11
Ostatni post: meyton

Hosting/domeny Podpięcie domeny na KeeX.pl

05.05.2016, 12:46
Ostatni post: matc

Hosting/domeny Podpięcie domeny pod serwer oraz zmiana domeny

19.09.2015, 12:17
Ostatni post: DinapeS

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości