Nest

Konfiguracja domeny - wątek zbiorczy

Założony przez Demek.

Kilka szczegółów o moim forum:
wersja skryptu MyBB: 1.4
wersja bazy MySQL, Postgre:
wersja używanego PHP:
adres forum:
firma hostingowa:
spis wtyczek:
opis problemu:

Witam.
Mam taki problem: moja strona to teraz http://www.mojastrona.pl/forum/ , a chciałbym żeby była widoczna po wpisaniu adresu http://www.mojastrona.pl . Czytałem już trochę ale nie znalazłem rozwiązania.
Wgrać forum do głównego katalogu? Czyli np. public_html.
jest to rozwiązanie, ale nie można inaczej?
To nie jest problem dotyczący MyBB, tylko podstawowej wiedzy z dziedziny obsługi serwera, jak np. używanie mod_rewrite (.htaccess), przekierowań, ustawień subdomen.

Np. http://www.pozycjonowanie.jrr.pl/przekierowanie-301
@up.
Samo 301 nic mu nie da. ;-)
Ale oczywiście, jedyne sensowne rozwiązanie to przeniesienie wszystkiego ro public_html, bądz jeśli masz cpanel możesz wybrać katalog domeny.
(25.05.2010, 17:21)wujas napisał(a): /.../ możesz wybrać katalog domeny.

Dokładnie o to mi chodziło :) Wszystko jest kwestią poznania narzędzia, którym się włada. Jakby drwal nie wiedział jak używać siekiery, to pewnie uciąłby sobie rękę, nogę, albo gorzej... ;)
Witam,
Mam pewien problem. Mam domenę .net.pl zakupioną w webd.pl. Chcę ją przenieść do innego operatora - masternet.pl Na masternet.pl transfer kosztuje 0zł. Nie wiem jak jest z webd.pl. Po raz pierwszy też chcę przenieść domenę do innego operatora - w takim wypadku nic nie płacę? Czy cenę, którą wymaga webd.pl ?
webd prosisz o kod auth-info i mają obowiązek Ci go podać, na Twoje żądanie. Jeśli nie opłaciłeś konta w webd - oczywiście nikt nie da Ci domeny za darmo.

http://www.dns.pl/porozumienie/transfer.html
(28.05.2010, 19:24)DamYan napisał(a): [...]
Jeśli nie opłaciłeś konta w webd - oczywiście nikt nie da Ci domeny za darmo.

Nie rozumiem. Domena jeszcze jest ważna. Oto chodzi?
(28.05.2010, 20:14)XemiX napisał(a): /.../
Nie rozumiem. Domena jeszcze jest ważna. Oto chodzi?

W jaki sposób kupiłeś domenę? Na jaki okres?
Normalnie. Sprawdziłem dostępność domeny, domena była wolna, wybrałem zamów domenę, wykonałem 7 kroków(m.in. zakładanie konta w webd.pl, podanie danych, płatność paypal) i mam domenę. Kupiłem ją na okres 1 rok.
To poproś ich o auth-info, tak jak napisałem wyżej i normalnie dokonaj darmowego transferu.
Jeszcze jedno małe pytanie:
A czy gdy będę zmieniał usługodawcę to domena będzie cały czas działać?
Powinna.
(28.05.2010, 22:00)XemiX napisał(a): Jeszcze jedno małe pytanie:
A czy gdy będę zmieniał usługodawcę to domena będzie cały czas działać?

Nie będzie działać na czas transferu na nowe serwery DNS, czyli do 24h.

Podobne wątki

Hosting/domeny Hostingi - opinie, uwagi, dyskusje

10.10.2016, 16:10
Ostatni post: Fyeem

Rejestracja domeny .pl + hosting

05.06.2016, 12:13
Ostatni post: Winchester

Hosting/domeny Po zmianie domeny błąd wczytywania strony

10.05.2016, 06:11
Ostatni post: meyton

Hosting/domeny Podpięcie domeny na KeeX.pl

05.05.2016, 12:46
Ostatni post: matc

Hosting/domeny Podpięcie domeny pod serwer oraz zmiana domeny

19.09.2015, 12:17
Ostatni post: DinapeS

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości