Nest

Konfiguracja domeny - wątek zbiorczy

Założony przez Demek.

Wersja PHP nie jest tym samym co wersja MyBB, kilka postów wyżej jest odpowiedź: Konfiguracja domeny - wątek zbiorczy - Post #243104
Panowie otóż mam problem bo nie jestem pewnien czy dobrze podpiąłem domene pod hosting. Mam domene wykupioną na OVH a hosting na Proserwer (xaa.pl) w panelu ovh zmienilem dns;y na te z hostingu. Natomiast na hostingu w cPanelu Dodałem domenę. I teraz pytanie czy dobrze wszystko zrobiłem i czy czekać na zmiane i zatwierdzenie wszystkiego
Snake_ napisał 29.12.2014, 17:58:
Łączę z wątkiem głównym
Jeśli obie te czynności wykonałeś poprawnie, domena powinna być funkcjonalna do 48 godzin od zmiany.
Możesz podać adres tu lub na PW - sprawdzimy, czy DNS-y są dobrze ustawione (w panelu OVH).
Jest wszystko OK bo już mi sie łączy dziwne ze tak szybko! :)

Mam problem jedyny... gdy podpinam na Proserwer domene a w głównym katalogu mam plik index.html który chce aby był wyswietlany to sie nie da bo trzeba podkatalog utworzyć..

Mój hosting to glow-shot.xaa.pl i chce podpiąć poprawnie pod to domene PL ...
wersja skryptu MyBB:1.6.16
adres forum:http://martines20.unixstorm.org/
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):

Mam problem z domena jak podpjoc hosting unixstorm a domena bisnes host
Snake_ napisał 06.01.2015, 15:25:
Problem nie dotyczy MyBB [Obrazek: modnotice_howto.png]
wersja skryptu MyBB: 1.6.15
adres forum: http://www.FutHax.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa i wersja wtyczki): Wiele pluginów nie chce działać i z tego co mi wiadomo jest to związane z wersją PHP. Mamy wersję 5.2.17. Czy można w jakiś sposób zwiększyć PHP? Prosze o pomoc, to dla mnie bardzo ważne!

Bardzo prawdopodobne że napisałem to w złym dziale, jednak nie mogłem znaleźć odpowiedniego.
Snake_ napisał 06.01.2015, 17:13:
Problem nie dotyczy MyBB, wydzielam i łączę z wątkiem głównym.
Z tego co widać korzystasz z hostingu proserwer.pl.
Według ich pomocy możliwa jest zmiana:
http://proserwer.pl/?d=faq

Zgodnie z instrukcją, poszukaj odpowiedniej opcji w panelu zarządzania kontem hostingowym (cPanel) i zwiększ wersję na nowszą.
wersja skryptu MyBB:
adres forum: stacjagry.098.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty): Mam problem z domeną na nazwa.pl ponieważ posiadam forum na hekko.pl i gdy przekierowuje domene na adres url,po wpisaniu stacjagry.pl w miejscu linku pojawia się stacjagry.098.pl co mam zrobić by było samo .pl?
Snake_ napisał 29.03.2015, 20:13:
Łączę z wątkiem głównym, "Konfiguracja domen".
przekieruj domene na dns, po czym ją "zaparkuj" na hostingu
użyj google

Podobne wątki

Hosting/domeny Hostingi - opinie, uwagi, dyskusje

10.10.2016, 16:10
Ostatni post: Fyeem

Rejestracja domeny .pl + hosting

05.06.2016, 12:13
Ostatni post: Winchester

Hosting/domeny Po zmianie domeny błąd wczytywania strony

10.05.2016, 06:11
Ostatni post: meyton

Hosting/domeny Podpięcie domeny na KeeX.pl

05.05.2016, 12:46
Ostatni post: matc

Hosting/domeny Podpięcie domeny pod serwer oraz zmiana domeny

19.09.2015, 12:17
Ostatni post: DinapeS

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości