Nest

Konfiguracja domeny - wątek zbiorczy

Założony przez Demek.

wersja skryptu MyBB: 1.6.13
adres forum: IndestructiB.2ap.pl
na czym polega problem : Chciałbym podpiąć domenę nightvisionmc.pl z serwisu nazwa.pl pod moje forum mybb. Czy moglibyście mi wytłumaczyć krok po kroku jak to zrobić. (widziałem poradnik na mybb, ale jest tam sporo rzeczy których nie umiem zrobić)
I jaką opcję domeny wybrać w nazwa.pl [Obrazek: ve0x8p.jpg]
Snake_ napisał 16.07.2014, 15:37:
Łączę z wątkiem głównym
Opcja Zewnętrzne serwery DNS. Wpisz adresy podane w mailu otrzymanym przy zakładaniu konta na ct8.pl (najprawdopodobniej ns1.ct8.pl i ns2.ct8.pl);
w panelu hostingowym: Strony WWWDodaj nową stronę - wpisz adres, otwórz zaawansowane ustawienia: Typ strony ustaw na Pointer i Wskaźnik na istniejącą stronę (stary adres).

Po tej operacji domena powinna działać prawidłowo (aktualizacja informacji na komputerach użytkowników może potrwać jakiś czas, zwykle do 24h).
Nie zapomnij zmienić adresu w MyBB wg poradników (http://mybbsite.pl/zmiana-domeny-forum).
Ale nie mam konta na ct8.pl tylko 2ap.pl i nie dostałem emaila zadnego.
Zatem będą to DNS-y 2ap.pl - powinny być gdzieś wypisane (spróbuj ns1.2ap.pl i ns2.2a.pl).
Czyli wpisuje ns1.2ap.pl ns2.2ap.pl i IndestructiB.2ap.pl ???
Te dwa w Serwer DNS, a w panelu hostingowym nową domenę przy Dodawaniu nowej strony (+ ustawić Wskaźnik na starą).
Jak podpiac domene pod katalog forum ? Mam dorobić sciezke nightvisionmc.pl/public_html i przeniesc do niej rzeczy z IndestructiB.2ap.pl/public_html i potem pozmieniac ustawienia cookies itp. ?
do public_html wgrywasz pliki
Jeśli Ci pomogłem naciśnij guzik POMÓGŁ lub dodaj PUNKT REPUTACJI
Witam mam mały problem pierwszy raz korzystam z proserwer i zainstalowałem tam silnik MyBB.
Gdy chcę wejść na stronę http://cs-frugo.xaa.pl/ nie działa
ale jak dopisze końcówkę index.php http://cs-frugo.xaa.pl/index.php działa.
I mam takie pytanie Czy da się zrobić tak aby strona wczytywała się bez końcówki index.php ?
Snake_ napisał 19.08.2014, 09:05:
łączę z wątkiem głównymm
Mi działa i ten i ten link.
mi na pierwszym forum nie ładuje
Jak podpiąc domene na hostingu ct8.pl?
Domena na home.pl
[Obrazek: vjwpii.jpg]
Snake_ napisał 19.08.2014, 21:44:
Łączę z wątkiem głównym.
https://mybboard.pl/temat-konfiguracja-d...#pid227854
http://scr.hu/349/5dyoo
tak ma byc wpisane?
Tak (jeśli takie informacje dostałeś w mailu).

Podobne wątki

Hosting/domeny Hostingi - opinie, uwagi, dyskusje

10.10.2016, 16:10
Ostatni post: Fyeem

Rejestracja domeny .pl + hosting

05.06.2016, 12:13
Ostatni post: Winchester

Hosting/domeny Po zmianie domeny błąd wczytywania strony

10.05.2016, 06:11
Ostatni post: meyton

Hosting/domeny Podpięcie domeny na KeeX.pl

05.05.2016, 12:46
Ostatni post: matc

Hosting/domeny Podpięcie domeny pod serwer oraz zmiana domeny

19.09.2015, 12:17
Ostatni post: DinapeS

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości