Nest

Konfiguracja domeny - wątek zbiorczy

Założony przez Demek.

A co tutaj jest trudne? Wszystko ładnie opisane.
Jeśli Ci pomogłem naciśnij guzik POMÓGŁ lub dodaj PUNKT REPUTACJI
(12.05.2014, 21:38)Bitson napisał(a): Przecież jeszcze jest jakiś inny sposób na pewno, łatwiejszy.

Wszystko wiesz to po pytasz

Inaczej sie nie da

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Pomoc poprzez system prywatnych wiadomości jedynie odpłatnie.
Nie pisz do mnie prywatnych wiadomości w sprawie pomocy na forum, tak owe będą ignorowane.
Jeśli możesz zadać pytanie na forum, napisz nowy wątek.
Dzień dobry

Zakupiłem domene w serwisie https://www.aftermarket.pl/ i niestety nie wiem co robić dalej. Oczywiście zapłaciłem za nią i teraz czekam jak mniemam aż przelew dojdzie, ale co później? Muszę ją jeszcze jakoś zarejestrować? Jak podpiąć domene pod swoje forum?

Z góry dziękuje za pomoc
Snake_ napisał 23.06.2014, 16:41:
Mamy od tego wątek zbiorczy. Łączę z nim.
Podpinasz domenę pod hosting.
https://www.google.com/search?q=Jak+podp...z:official}
Jeśli Ci pomogłem naciśnij guzik POMÓGŁ lub dodaj PUNKT REPUTACJI
Okej niby się udało. W cpanelu podpiąłem domenę, a w serwisie gdzie kupiłem domeny w opcjach domeny zmieniłem dnsy na te od proserwer. Czy teraz jeszcze w panelu administratora na forum muszę zmienić URL blabla.xaa.pl na moją nową domene? i to samo w domenach cookie?

Jest też dziwna sytuacja bo chcąc zalogować się normalnie na swoim forum poprzez nową domene nie udaje się to, a przy starej xaa.pl działa normalnie.

//W FTP pojawił mi się folder z nazwą mojej domeny. Mam coś tam przenieść/dodać czy ma sobie stać puste?
W folderze domeny a dokłądniej public_html wrzucasz forum.

DNS potrzebują niby 24 godzin by działać poprawnie.

Zmieniasz jedynie bburl i cookiedomain.

Powinno działać poprawnie.
Czyli jednak mam przerzucić wszystkie moje pliki forum do folderu z domeną? W tym momencie są w miejscu domyślnym czyli po prostu w public_html.

//A co się stanie jeśli ich nie przerzuce? Bedzie mozna odwiedzac forum przez nowa domene i stary adres? Czy bedą jakieś problemy jak pliki forum zostaną w domyslnym miejscu?
Nie forum będzie na starym adresie, na nowym otwiera się to co jest w katalog nowej domeny>public_html.
Można przekierować plikiem .htaccess żeby przekierowywało z nowej domeny na starą, tylko ten plik musi być w katalogu nowej domeny>public_html.
Zamiast dodawania tej domeny w Domeny podpięte możesz zrobić to w Domeny zaparkowane, wtedy nie będzie trzeba nic przenosić.
Dziwne, bo mi wszystko działa najwidoczniej poprawnie mimo, że nic nie przenosiłem do folderu z nową domena (public_html/pokemmo jest puste) Może ktoś potwierdzić, że mu działa? pokemmo.pl

Ps. może dlatego że dałem w katalogu plików w cpanelu po porstu: public_html. Będzie się to jakoś gryzło?
amajo napisał(a):(public_html/pokemmo jest puste)
W cpanel robi inaczej niż w directadmin, który robi tak domains/domena/public_html?
amajo napisał(a):Ps. może dlatego że dałem w katalogu plików w cpanelu po porstu: public_html. Będzie się to jakoś gryzło?
U mnie w głównym katalogu jest skrót do public_html u Ciebie może też i przekierowywuje mnie do domains/domena(płatna/automatycznie chyba domyślna)/public_html.
Witam chciałbym przenieść domene na ten hosting www. Zmieniłem DNS'y na te z biznes host, dodałem nową domenę i co dalej? Jestem w tym zielony, a chciałbym przystąpić do instalacji domeny, adres dalej przekierowuje na sstary hosting ct8.pl
Snake_ napisał 16.07.2014, 11:23:
Łączę z wątkiem głównym
Zwykle trzeba poczekać pewien okres czasu aż zmiany w DNS pojawią się na komputerze.
Można przyspieszyć ten proces: http://support.hostgator.com/articles/flush-dns
Jeśli tylko przekierowałem dny z az.pl na bizneshost. To co będę musiał dalej zrobić w direct admin? Czy tylko jeśli zostaną przekierowane dny będę mógł przystąpić do instalacji?
Wystarczy podpiąć/zaparkować domenę w panelu na nowym hostingu.

Podobne wątki

Hosting/domeny Hostingi - opinie, uwagi, dyskusje

10.10.2016, 16:10
Ostatni post: Fyeem

Rejestracja domeny .pl + hosting

05.06.2016, 12:13
Ostatni post: Winchester

Hosting/domeny Po zmianie domeny błąd wczytywania strony

10.05.2016, 06:11
Ostatni post: meyton

Hosting/domeny Podpięcie domeny na KeeX.pl

05.05.2016, 12:46
Ostatni post: matc

Hosting/domeny Podpięcie domeny pod serwer oraz zmiana domeny

19.09.2015, 12:17
Ostatni post: DinapeS

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości