Nest

Konfiguracja domeny - wątek zbiorczy

Założony przez Demek.

Kilka szczegółów o moim forum:
wersja skryptu MyBB: 1.4.8
wersja bazy MySQL, Postgre: MySQL 4.1.23
wersja używanego PHP: 5.2.10
adres forum: http://www.nowin.net.pl
firma hostingowa: boo.pl
spis wtyczek: -
Opis problemu:

Chodzi o to, chciałbym zapytać jak zrobić przekierowanie z jednej domeny na drugą, chodzi o: tibia-world.org, żeby przekierowywała na nowin.net.pl.

Korzystałem z poradnika na MyBBsite.pl, czy ja muszę utworzyć w głównym katalogu forum; mam utworzyć folder o nazwie nowin.net.pl, nastepnie wrzucic tam pliki, a pozniej dopisac te 3 linijki php w htcss? Na boo.pl domena zostala podpieta.

#EDIT:
Jeżeli zły dział, proszę o przeniesienie, ale uznałem go za odpowiedni.
DamYan napisał 03.07.2009, 17:33:
Przeniosłem temat, bo nie ma nic wspólnego z MyBB ;)
http://www.google.pl/search?q=przekierow...=firefox-a
Z tego co widzę obie domeny są podpięte pod jeden katalog. Czyli do tego katalogu z forum wrzuć plik htaccess z kodem, którzy przekieruje domenę z jednej na drugą.
Czyli nie wrzucać do Tego folderu, które stworzyłem, czyli nowin.net.pl, czy tylko do głównego katalogu forum, czyli htcss? Tam już jest on - wkleiłem ten kod i uzupełniłem lecz nic, może coś źle.
(03.07.2009, 17:02)Jack napisał(a): Czyli nie wrzucać do Tego folderu, które stworzyłem, czyli nowin.net.pl, czy tylko do głównego katalogu forum, czyli htcss? Tam już jest on - wkleiłem ten kod i uzupełniłem lecz nic, może coś źle.
Nie rozumiem po co tworzyłeś nowy katalog.
Wie domeny nie są podpięte pod jeden katalog?

Tak trochę trudno zgadywać co masz zrobione nie widząc tego.
Domena nowin.net.pl została zaakceptowana przez boo.pl - to ok. Dopisałem do pliku htaccess:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^tibia-world.org$
RewriteRule ^(.*)$ http://www.nowin.net.pl/$1 [L,R=301]
Lecz nadal nie mam przekierowania. Wszedłem również do PA (boo.pl) w subdomeny w subdomena chciałem wpisać tibia-world.org lecz wyświetlił się komunikat, że domena może składać się tylko ze znaków alfanumerycznych (jest to bezsens), bo wiele osób ma domene z "-" lub innymi znakami.. Więc subdomena musiałem opuścić w domena główna wpisałem, taki tam jest schemat - subdomena: www; domena główna: nowin.net.pl ---> public_html

Na adres mogę wejść przez tibia-world.org oraz przez nowin.net.pl - idzie przez to samo.
Kod:
RewriteEngine on
rewritecond %{http_host} ^tibia-world.org [nc]
rewriterule ^(.*)$ http://www.nowin.net.pl/$1 [r=301,nc]
Niestety, dalej nic - wpisuje http://www.tibia-world.org i nie przekierowuje na nowin.net.pl :|
A czy boo.pl poprawnie obsługuje .htaccess?
Czy domena #1 jest podpięta do tego samego katalogu co domena #2?
(03.07.2009, 19:28)DamYan napisał(a): A czy boo.pl poprawnie obsługuje .htaccess?

Tak, obsługuję.

(03.07.2009, 20:02)Lukas napisał(a): Czy domena #1 jest podpięta do tego samego katalogu co domena #2?

Tak, obie są podpięte pod public_html.

Ooo, teraz usunąłem, żeby tibia-world.org nie przechodziła na public_html, teraz nie ma tej domeny.. xD
Ostatnio postanowilem sobie kupic domene na home.pl i miec jakas fajniejsza nazwe. (power-gsm.pl)
Zarejestrowalem sie, wpisalem adresy DNS i nie wiem do konca czy wszystko dobrze zrobilem.
Tutaj screeny:
Panel Administracyjny pdg.pl - dodalem nowa domene power-gsm.pl
[Obrazek: 13zd4wl.jpg]

Konfiguracja domeny homr.pl:
[Obrazek: 309pl3d.jpg]

I co o tym sadzicie, dobzre wszytsko jest?

Tak, wszystko jest dobrze. Jak DNS'y z pdg.pl są dobre i w Panelu Administracyjnym pgd.pl dałeś "podepnij domenę" to tak, musisz czekać do 48h aż domena będzie sprawna ;]
tylko dlaczego PDG :(
(21.08.2009, 08:18)mijagi napisał(a): tylko dlaczego PDG :(
Bo kolega zdecydował się na ten hosting, zapewne z uwagi na jego cenę.

Podobne wątki

Hosting/domeny Hostingi - opinie, uwagi, dyskusje

10.10.2016, 16:10
Ostatni post: Fyeem

Rejestracja domeny .pl + hosting

05.06.2016, 12:13
Ostatni post: Winchester

Hosting/domeny Po zmianie domeny błąd wczytywania strony

10.05.2016, 06:11
Ostatni post: meyton

Hosting/domeny Podpięcie domeny na KeeX.pl

05.05.2016, 12:46
Ostatni post: matc

Hosting/domeny Podpięcie domeny pod serwer oraz zmiana domeny

19.09.2015, 12:17
Ostatni post: DinapeS

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości