Nest

Jak wstawić obrazek dostosowujący się do każdej roździelczości?

Założony przez bari.

Witam. Chciałbym wstawić obrazek, który dostosowałby się do każdej rozdzielczości.
Ma to być zwykła ozdoba stylu wstawiona w headerze, pod menu. Wiem jak to wstawić, jednak chodzi mi o sam kod. Jeśli wstawiam zwykłym kodem img, obrazek wychodzi poza tabelkę, jeśli nie pasuje do rozdzielczości użytkownika. Chodzi mi o to, żeby ten obrazek był zawsze wyśrodkowany, a po bokach obcinało go w miejscu gdzie kończy się tabela. Dobrze by też było, gdyby był wstawiony jako tło, np jakiejś tabelki, tak żebym mógł na tym obrazku wstawiać tekstu, lub inne obrazki.

Pozdrawiam i góry dziękuje za pomoc.
ok, ale w tamplatce wstawic samo <div class="ozdoba /> czy
np
Kod:
<div class="ozdoba" /><img src="adres obrazka" /></div> lub cos w tym stylu xp ??

UPDATE - poradziłem sobie - działa świetnie. Gdyby ktoś chciał zrobić coś takiego w tamplatce wstawiamy coś takiego

Kod:
<div class="ozdoba" /><br><br><br></div>

Tam gdzie
Kod:
<br><br><br>
można np wstawić jakiś tekst albo inny obrazek :D

Co do stylu to wstawiamy to obojętnie gdzie w global.css - ja dodałem jeszcze center, żeby mi to ładnie wyśrodkowało :)

Kod:
.ozdoba {
background: url(images/twoj_obrazek.png) center repeat-x;
}

Jeszce raz dzięki Adrian :D
Aby było poprawnie zamist
Kod:
<br><br><br>
w css powinieneś dać
Kod:
.ozdoba {
background: url(images/twoj_obrazek.png) center repeat-x;
height: wielkość_obrazkapx;
}
Podziękowali: anonim127

Podobne wątki

Wyśrodkowanie grafiki w każdej roździelczośći

19.11.2016, 17:35
Ostatni post: Fyeem

Styl Jak wstawić obrazek w plik xml

25.09.2016, 13:54
Ostatni post: Winchester

Obrazek ww temacie

25.09.2016, 11:30
Ostatni post: Fizuu

Do każdej nazwy tematu samo dodaje "}}}}}"

19.08.2016, 10:23
Ostatni post: Fyeem

Inne Jak ustawić obrazek w pasku wyszukiwania

18.08.2016, 16:44
Ostatni post: Divir

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości