Nest

Inne Usunięcie obramowanie fieldset w panelu użytkownika

Założony przez XmaX.

wersja skryptu MyBB: 1.6
adres forum: http://www.popelscan.2ap.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):

Witam!
Z lewej strony i z dołu mam jakieś białe kreski (są w każdej ramce) i nie wiem jak je usunąć ;)
[Obrazek: kreskix.jpg]

Wiecie gdzie je usunąć? :P


Pozdrawiam!
Ja nie posiadam takich kresek, jak wszedłem na Twoją stronę w rejestrację, myślę, że przeglądasz IE i dlatego jest taki efekt. W Operze, to o wiele przyjemniej wygląda :)
Cześć, na przyszłość dawaj problemu w jednym temacie, nie lubimy spamu :) Co do problemu, jest na 99% przeglądarka. Ja mam Mozille i wszystko ładnie śmiga. Gdy odpaliłem Twoją stronę na IE, wyświetlało tekst na czarno.
Adrian napisał 30.01.2011, 14:24:
Na forum panuje zasada: 1 wątek = 1 problem. Ma to na celu pomóc "przyszłym pokoleniom" w łatwiejszym odnalezienie odpowiedzi na ich problem ;)
(28.01.2011, 21:58)Mark napisał(a): Cześć, na przyszłość dawaj problemu w jednym temacie, nie lubimy spamu :) Co do problemu, jest na 99% przeglądarka. Ja mam Mozille i wszystko ładnie śmiga. Gdy odpaliłem Twoją stronę na IE, wyświetlało tekst na czarno.
Tak, a jakbym napisał w tamtym temacie to bym dostał ostrzeżenie "1 wątek - 1 problem" :P

Podałem złą domenę:szczerbol: - sorki ;)
http://www.xyz.popelscan.2ap.pl


Pozdrawiam!
Pokaż styl global.css
@Mark: http://www.xyz.popelscan.2ap.pl/cache/th...global.css
Ogólnie mi nie wywala takich błędów.Jest niebieska ramka dookoła.
"Error 404 :: Nie znaleziono obiektu!" :( Daj ten global.css
<fieldset class="trow2"></fieldset>
Twój fieldset wykorzystuje klasę trow2 to Ci nowość pierwszy raz podobne cudo widzę...
ACP--> Style i szablony --> Szablony --> Twój styl szablony --> Panel użytkownika szablony --> usercp_profile
Tam gdzie masz:
<fieldset class="trow2">
usuń tyle aby zostało:
<fieldset>

Następnie:
ACP--> Style i szablony --> Style --> Twój styl --> global.css --> Tryb zaawansowany edycji

i na samym dole dodaj:

fieldset {
background: #212121 url(../../../images/BlueRaven2/trow2.png) top repeat-x;
color: #ffffff;
}
Trochę się tylko zmieniło:
Z <fieldset> wygląda tak:
[Obrazek: dziwny2.jpg]

A z </fieldset> tak:
[Obrazek: dziwn1.jpg]

Ale to jest trochę dziwne, żeby za to odpowiadał ten "trow2", bo on jest czarny. Poza tym nie wiem jakim cudem się to podmienia w tym "usercp_profile", skoro w pliku stylu nie ma wpisanego tego pliku.
Teraz go stworzyłem i próbowałem też w ten sposób to stworzyć, ale bez rezultatu. Czy to może być wpisane gdzieś indziej?
Chyba jednak jest to gdzieś w CSS. Ponieważ jest to samo w: Znajomi i ignorowani, Edytuj opcje, Edytuj profil. Jest to wszędzie tam gdzie są takie "kostki".



Pozdrawiam!
No tak bo kazdy <fieldset uzywa klasy .trow2 Najlepszym rozwiazaniem jest po prostu usniecie owych obramowan jednak kilka innych tabel Ci sie pozmienia...
.trow1 {
background: #282828 url(../../../images/BlueRaven2/trow1.png) top repeat-x;
color: #ffffff;
border-top: 1px solid #121212;
border-left: 1px solid #121212;
}

.trow2 {
background: #212121 url(../../../images/BlueRaven2/trow2.png) top repeat-x;
color: #ffffff;
border-top: 1px solid #121212;
border-left: 1px solid #121212;
}
Pozostaw tylko:
.trow1 {
background: #282828 url(../../../images/BlueRaven2/trow1.png) top repeat-x;
color: #ffffff;
}

.trow2 {
background: #212121 url(../../../images/BlueRaven2/trow2.png) top repeat-x;
color: #ffffff;
}

(30.01.2011, 14:16)Kamar napisał(a): No tak bo kazdy <fieldset uzywa klasy .trow2 Najlepszym rozwiazaniem jest po prostu usniecie owych obramowan jednak kilka innych tabel Ci sie pozmienia...
.trow1 {
background: #282828 url(../../../images/BlueRaven2/trow1.png) top repeat-x;
color: #ffffff;
border-top: 1px solid #121212;
border-left: 1px solid #121212;
}

.trow2 {
background: #212121 url(../../../images/BlueRaven2/trow2.png) top repeat-x;
color: #ffffff;
border-top: 1px solid #121212;
border-left: 1px solid #121212;
}
Pozostaw tylko:
.trow1 {
background: #282828 url(../../../images/BlueRaven2/trow1.png) top repeat-x;
color: #ffffff;
}

.trow2 {
background: #212121 url(../../../images/BlueRaven2/trow2.png) top repeat-x;
color: #ffffff;
}

To nic nie daje. Załączam SS:
[Obrazek: 2duz5o2.jpg]
Dalej jest biała ramka, a na forum strona główna wątki, tematy, autor itd. nie są oddzielone i wygląda to b. brzydko.


Pozdrawiam!



Już wiem co za to odpowiada.
Wcześniej miałem coś takiego:
Kod:
.trow1 {
    background: #282828 url(../../../images/BlueRaven2/trow1.png) top repeat-x;
    color: #ffffff;    
    border-top: 1px solid #121212;
    border-left: 1px solid #121212;
}

.trow2 {
    background: #212121 url(../../../images/BlueRaven2/trow2.png) top repeat-x;
    color: #ffffff;    
    border-top: 1px solid #121212;
    border-left: 1px solid #121212;
}

I strona lewa i góra miała kolor 121212 - to jest ciemny kolor, a strona prawa i dół były białe, po wpisaniu:
Kod:
.trow1 {
    background: #282828 url(images/vix/bg/trow1.png) top repeat-x;
    color: #ffffff;    
    border-top: 1px solid #121212;
    border-left: 1px solid #121212;
    border-bottom: 1px solid #121212;
    border-right: 1px solid #121212;
}

.trow2 {
    background: #212121 url(images/vix/bg/trow2.png) top repeat-x;
    color: #ffffff;    
    border-top: 1px solid #121212;
    border-left: 1px solid #121212;
    border-bottom: 1px solid #121212;
    border-right: 1px solid #121212;
}

Nie ma białych ramek, ale jest kolejny problem. Bo gdy są 2 ramki obok siebie np. na stronie głównej "wątków", "postów" to między nimi robi się taki gruby czarny pasek, można to jakoś zrobić, aby po prostu przerwa miała 1 px? a nie 2.


Pozdrawiam!
Dodaj do klasy fieldset:
border: 0;
Powinno pomóc...
Nie pomogło ;/
Ale w moim starym stylu (z popelscan.2ap.pl) jest to tak:
Kod:
.trow1 {
color: #ffffff;    
    background: #282828 url(images/BlueRaven/trow1.png) top repeat-x;
    border: 1px solid #282828;
}

.trow2 {
color: #ffffff;    
    background: #212121 url(images/BlueRaven/trow2.png) top repeat-x;
    border: 1px solid #212121;
}

I jak takie coś robię w tym stylu to nadal jest pogrubione. Jest może w CSS jakiś kod, który jest wyżej od tych .trow? bo to wygląda mi jakby styl dodatkowo korzystał z czegoś innego, co dodaje takie coś:P Chyba, że jest to spowodowane tym, że w wersji 1.6 coś zmieniono w stylu popelscan.2ap.pl jest na 1.4 i tutaj wygląda to tak jakbym chciał, a tu nie umiem osiągnąć tego samego efektu, mimo tak samo wyglądającego trow1 i trow2.


Pozdrawiam!
Przecież mówiłem Ci, że masz dwa wyjścia..
Albo zmieniasz każde fieldset usuwając klasę css albo usuwasz obramowanie z trow .. A Ty zastosowałeś trochę tego i tego co jest śmieszne...

Podobne wątki

nazwa wątku wykracza po za obramowanie.

21.10.2016, 15:44
Ostatni post: Fyeem

Inne Wygląd Panelu Użytkownika

15.10.2016, 09:56
Ostatni post: k3l3men

Styl Usunięcie panelu bocznego

20.09.2016, 17:03
Ostatni post: ThreeG

Błąd Przesunięty tekst w panelu użytkownika

16.09.2016, 17:08
Ostatni post: Winchester

Szukam Jak dodać czas online użytkownika do panelu użytkownika?

07.07.2016, 00:34
Ostatni post: TheKubski

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości