Nest

Inne Dodanie dla grupy buttonu.

Założony przez Tajniak.

wersja skryptu MyBB: 1.6.1
adres forum: brak
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):

Witam, chodzi mi o jedną rzecz w której nie umiem się połapać :shy: Chciałbym grupie Vip dodać w CSS do szablonu buttonik oznaczający grupę.

(Kto jest online: Jakiś user[VIP]), i gdy napisze posta to pod jego nickiem na samym dole też taki button [VIP]. Nie wiem jaki to jest szablon do edycji by działał pod jedną grupę. Pozdrawiam.

(Button VIP zrobiłem w CSS i dodałem go do global css)
Nie bardzo rozumiem, odpisz to dokładnie. Tobie chodzi o dodanie buttonu pod Liczbę postów, dołączył, reputacja tak?
Tak, oraz drugiego dla tej samej grupy użytkowników. Oraz drugi button przy liście online [Obok nicku].
Jeśli chodzi o obrazek obok nicku to musiałbyś dać w grupie użytkowników tam gdzie Format loginu poniższy kod (na pewno działa)

<span style="color: green;"><strong>{username}<img src="images/modcp/banning.gif" alt="" /></strong></span>


P.S
Zaraz edytuje post i powiem Ci resztę lecz myślę. :D

Edit: Nie wiem za bardzo jak to zrobić, musiałbyś edytować szablon Opis posta>postbit_author_user
To było źle.
Zaraz podam na pewno dobrą wersję.
Znajdź
Kod:
if($thread['firstpost'] == $post['pid'] && $thread['visible'] == 0)
            {
                $post['visible'] = 0;
            }
dodaj po
Kod:
if($post['usergroup'] == 20)
            {
                $post['vip'] = 'kodbuttonu';
            }
Zamiast 20 dajesz id swojej grupy VIP, a jesli chcesz wiecej grup, to uzywasz array
np. array(4,3,6)
Kod:
if(in_array($post['usergroup'], array(4,3,6)))
            {
                $post['vip'] = 'kodbuttonu';
            }
Potem znajdujesz miejsce, w którym chcesz to mieć i dodajesz {$post['vip']}
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Wykonuję odpłatnie pluginy/wszelkie modyfikacje kodu MyBB, kontakt przez PW lub e-mail.
@up to ma iść do posbit_author_user? Ponieważ lekko się zgubiłem :P
Podany kod wrzucasz do pliku showthread.php, zaś zmienną ($post['vip'] w postaci {$post['vip']}) do odpowiedniego szablonu - postbit (Style i szablony -> Szablony -> Twój szablon -> Opis posta).
w szablonie postbit (Strona główna -> Paczki szablonów -> Nazwa Stylu -> Opis posta -> postbit)
dodaj {$post['vip']} przed {$post['button_edit']}. Oczywiście najpierw w pliku showthread.php postępujesz zgodnie z instrukcjami z mojego poprzedniego postu.
:: Akcja DZIĘKUJĘ ZA POMOC ::
Wykonuję odpłatnie pluginy/wszelkie modyfikacje kodu MyBB, kontakt przez PW lub e-mail.

Podobne wątki

Buttony Odnośnik dla buttonu

20.07.2016, 11:24
Ostatni post: Conors

Styl Pomoc przy stylu postbit dla danej grupy!

04.06.2016, 15:53
Ostatni post: ficus

Buttony Przesunięcie buttonu

24.03.2016, 18:01
Ostatni post: Divir

Rangi Dodanie więcej niż jednego obrazka dla użytkownika

07.02.2016, 14:51
Ostatni post: adamo123

Buttony DVZ ustawienie buttonu wyślij

26.01.2016, 15:54
Ostatni post: myCreedo

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości