Nest

Ikonka tematu - gdzie ją znajdę?

Założony przez XmaX.

Kilka szczegółów o moim forum:
wersja skryptu MyBB: 1.4.13
wersja bazy MySQL, Postgre: 5.1.47
wersja używanego PHP: 5.2.13
adres forum: http://www.ps-live.pl
firma hostingowa: linuxpl.com
spis wtyczek: ds after first post, SpiceFuse Shoutbox, Image Resizer & Optimizer with GD, Google SEO, User group legends, SCD Code Hide, Thread Description.
opis problemu:

Witam!
Mam problem z obrazkiem "EDYTU":
[Obrazek: edityd.jpg]

Jak widać to wszystkie inne obrazki zmieniłem, ale tego nie umiem. Oryginalnie obrazki są w .gif a ja mam te obrazki w .png dlatego je chcę zmienić. Myślałem, że jest to w szbalonach -> Opis posta - Szablony -> postbit_edit. Ale mimo to, że link do obrazka jest taki:
Kod:
<img src="{$theme['imglangdir']}/postbit_edit.png"
To go nie wyświetla. Jak kliknę na zródło strony to pisze tak:
Kod:
<img src="images/blue_warez/polish/postbit_edit.gif"
Tak więc w którym pliku można tą ścieżkę zmienić?

Pozdrawiam!
Kod:
<img src="{$theme['imglangdir']}/polish/postbit_edit.png"
lub
Kod:
<img src="images/blue_warez/polish/postbit_edit.gif"
To nic nie zmienia. Nie wiem w jakim pliku to znajdę, bo wygląda na to, że ten kod niema nic z tym wspólnego, nawet jak go usunąłem, to dalej ikonka się wyświetlała.


Pozdrawiam!
Kod:
<img src="{$theme['imglangdir']}/postbit_edit.png" alt="{$lang->postbit_edit}" title="{$lang->postbit_edit}" />

A cała fraza wygląda tak ?

Jesli dalej masz ten błąd poproszę usera testowego :)
Opis posta - Szablony -> postbit_edit cały kod wygląda tak:
Kod:
<a href="editpost.php?pid={$post['pid']}" id="edit_post_{$post['pid']}"><img src="{$theme['imglangdir']}/polish/postbit_edit.png" alt="{$lang->postbit_edit}" title="{$lang->postbit_edit}" /></a>
<div id="edit_post_{$post['pid']}_popup" class="popup_menu" style="display: none;"><div class="popup_item_container"><a href="javascript:;" onclick="Thread.quickEdit({$post['pid']});" class="popup_item">{$lang->postbit_quick_edit}</a></div><div class="popup_item_container"><a href="editpost.php?pid={$post['pid']}" class="popup_item">{$lang->postbit_full_edit}</a></div></div>
<script type="text/javascript">
// <!--
    if(use_xmlhttprequest == "1")
    {
        new PopupMenu("edit_post_{$post['pid']}");
    }
// -->
</script>
Login: test01
Hasło: test01

Pozdrawiam!
Szanowny panie na pewno wgrałeś do ów katalogu images/blue_warez/polish/ następujący plik postbit_edit.png
Tak, grafika jest.
http://www.ps-live.pl//images/blue_warez...t_edit.png

pozdrawiam!
To skopiuj ja z katalogu polish do blue_warez

link w edytuj wygląda tak "images/blue_warez/polish/polish/postbit_edit.png" usuń polish z ścieżki edit_post_{$post['pid']}"><img src="{$theme['imglangdir']}/polish/postbit_edit.png i powinno być ok
A w jakim pliku to znajdę?
Myślałem, że to powinno być w Opis posta - Szablony -> postbit_edit, ale tutaj ścieżka wygląda tak:
Kod:
<img src="{$theme['imglangdir']}/polish/postbit_edit.png"

Poza tym wyświetla się obrazek w .gif a ścieżka (jak widać wyżej) ma na końcu .png. Czyli chyba zły plik edytuję.


Pozdrawiam!
Testowałem na koncie test i działa    
Pewnie nie oczyszczony cache z przeglądarki.

Podobne wątki

Szukam Gdzie znajdę sekcję BODY na forum

15.09.2016, 16:37
Ostatni post: HeXtooR

Rangi Ikonka przed nick

26.08.2016, 19:15
Ostatni post: danielo18

Styl Ikonka przy temacie

14.07.2016, 20:20
Ostatni post: Divir

Rangi Ikonka przed grupa

23.06.2016, 01:43
Ostatni post: Divir

Styl Nie wyświetla się ikonka dla pierwszego działu

25.12.2015, 16:55
Ostatni post: skileczek

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości