Nest

Film w miejscu logo

Założony przez tomb.

Moje forum jest jeszcze w rozsypce, zastanawiam się w jaki sposób i czy to jest możliwe w miejscy logo forum umieścić filmik.

Mam taką 5 sekundową sekwencję w pliku flv. , wazy ona 1,6mb

Próbowałem w ustawieniach w ACP w Board Logo podać lokalizację na serwerze ale nie wyświetla się.

Macie jakiś pomysł ?
HM, wejdż w styje i szablony- szablony - swój szablon i Nagłówek - szablony- header

znajdż tam taki kod i zastap go kodem poniżej , tym z linkiem do pliku flv
Kod:
<div class="logo"><a href="{$mybb->settings['bburl']}/index.php"><img src="{$theme['logo']}" alt="{$mybb->settings['bbname']}" title="{$mybb->settings['bbname']}" /></a></div>
Najpierw pobierz odtwarzacz flv stąd http://www.longtailvideo.com/players/jw-flv-player/
, nastepnie wrzuć zawartośc rozpakowanego archiwum z odtwarzaczem do tego samego katalogu co forum , jak chcesz żeby odtwarzało automatycznie cały czas to po flv dodaj to &autostart=1
Kod:
<center>file=http://www.myhomepage.com/przykładowy.flv&autostart=1</center>
zamist niego wstaw
Kod:
<center>file=http://www.myhomepage.com/przykładowy.flv</center>

Powinno zadziałać
Wrzuciłem ten kod

<div class="logo"><a href="{$mybb->settings['bburl']}/index.php"><img src="{$theme['logo']}" alt="{$mybb->settings['bbname']}" title="{$mybb->settings['bbname']}" /></a></div>


ale nie wiem gdzie wrzucić do niego ten link do pliku

nie wiem tez gdzie wrzucić to
<center>file=http://www.myhomepage.com/przykładowy.flv&autostart=1</center>


proszę o pomoc
(04.06.2010, 18:03)legend napisał(a):
Kod:
<center>file=http://www.myhomepage.com/przykładowy.flv&autostart=1</center>
zamist niego wstaw
Kod:
<center>file=http://www.myhomepage.com/przykładowy.flv</center>

Co to za dziwne składnie?

Lepiej użyj kreatora:
http://www.longtailvideo.com/support/jw-...tup-wizard

Popatrz w wygenerowany kod, popatrz w liste plików i odpowiednio sobie zrób katalog, wgraj pliczki tego odtwarzacza, wyedytuj kod, by byly poprawne sciezki.
To proste tam gdzie masz
Kod:
http://www.myhomepage.com/przykładowy.flv
podajesz adres swojej strony i pliku czyli jak plik nazywa się naprzykład film.flv to wygląda to tak
Kod:
http://www.myhomepage.com/film.flv
reszta to nazwa twoje strony, jej adres oznacza że filmik jest w tym samym katalogu co plik index.php, czyli w katalogu root/

Kod:
&autostart=1
ten kod pozwala na automatyczne odtwarzanie pliku dodaje się go po rozszerzeniu ,flv

Mówimy o tym samym odtwarzaczu, tylko moim sposobem, może dodawać inne filmiki wpisując tylko file=http://www.myhomepage.com/przykładowy.flv w kod html, a twoim musi wkleić cały kod odtwarzacza
Wywalam ten kod
Kod:
<div class="logo"><a href="{$mybb->settings['bburl']}/index.php"><img src="{$theme['logo']}" alt="{$mybb->settings['bbname']}" title="{$mybb->settings['bbname']}" /></a></div>

i zamiast niego wstawiam

Kod:
<object classid='clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000' width='470' height='320' id='single1' name='single1'>
<param name='movie' value='player.swf'>
<param name='allowfullscreen' value='true'>
<param name='allowscriptaccess' value='always'>
<param name='wmode' value='transparent'>
<param name='flashvars' value='file=http://content.longtailvideo.com/videos/flvplayer.flv'>
<embed
  id='single2'
  name='single2'
  src='player.swf'
  width='470'
  height='320'
  bgcolor='#ffffff'
  allowscriptaccess='always'
  allowfullscreen='true'
  flashvars='file=http://content.longtailvideo.com/videos/flvplayer.flv'
/>
</object>

na forum nie pokazuje mi się film, tylko mam więcej miejsca jakby miał być tam film ale go nie ma

natomiast jak wrzucam zamiast tego peirwszego kodu ten:
Kod:
<center>file=http://www.myhomepage.com/przykładowy.flv</center>

To na forum pokazuje mi się napis

file=http://www.myhomepage.com/przykładowy.flv

a nie film

oczywiście ścieżki linki do filmów odpowiednio zamieniam

o co chodzi ;/
A zobacz takie cos, kiedys właśnie tak sprawdzałem czy wszystko gra :)

Cytat:http://www.jeroenwijering.com/ tutaj znajdziesz odtwarzacz

- wrzucasz go na serwer

- później odpalasz setup http://www.jeroenwijering.com/?page=wizard

- tutaj ustawiasz wielkość filmu itp..

- w source wpisujesz adres playera na twoim serwerze tak samo w file dokładny adres gdzie znajduje się film

- bierzesz update preview i sprawdzasz czy działa

- jak działa to niżej masz kod choć do wrzucania bezpośrednio na stronę lepiej wejdż w linka pod filmem, tego w zdaniu:
This is the embed code for this setup. You can also get the swfobject code.
Jak go klikniesz kod zmieni się na zwykły kod do wrzucania na stronę wklejasz go na stronę i masz film online
no i teraz już wiadomo o co chodzi, nigdzie nie podawałem ścieżki do tego Playera, dzięki wszystkim za pomoc

Mam jeszcze jedno pytanie:

Między odtworzeniem filmu a ponownym jego odtworzeniem pokazuje się na około sekunde plansza z linkiem do filmu i możliwością przesłania tego znajomemu - da się to wyrzucić, to strasznie irytuje - chciałbym zeby ludzie nie widzieli tej przerwy i mieli wrażenie że to jeden filmik jest i nie jest przerywany

(mam ustawione automatyczne powtarzanie)
Zeby usunąć tabele "Share..." po odtworzeniu filmu trzeba sciągnąć starszą wersję palyera, ktora nei ma jeszcze wtyczki share

http://developer.longtailvideo.com/trac/...player.swf

Podobne wątki

Szukam Tekst ma stać na swoim miejscu

01.07.2016, 22:24
Ostatni post: DeVo

Styl Ilość tematów/postów w innym miejscu

16.02.2016, 17:07
Ostatni post: musicpower

Styl Statystyki forum w nieodpowiednim miejscu

27.01.2016, 13:42
Ostatni post: NiespecjalnieUzdolniony

Jak dodać film z YT do panelu bocznego?

23.01.2016, 13:49
Ostatni post: wisniakos

Błąd Grafika w nieodpowiednim miejscu

07.01.2016, 19:58
Ostatni post: Narkos

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości