Nest

CSS Odstęp w HTML

Założony przez Killer.

Witam, jak zrobić aby było coś takiego:

Nick:   tutaj odstęp           pole tekstowe ??


Nie chodzi mi o <br> proszę o pomoc :)
Margin, padding, display, czyli rozmieszczanie poprzez CSSa (sam html na niewiele się tu zda).
NP. w tym http://www.kurshtml.boo.pl/css/relatywne...wanie.html

Coś z tego wykorzystać aby tak zrobić jak chce ??
Możesz, chociaż ja bym używał position jako ostateczność, są lepsze sposoby pozycjonowania.
A możesz powiedzieć / podać jakie ? Jaki przykład czy co bo ja zielony w tym ^^ A chce to szybko skończyć bo formularz mam gotowy cały.
No to już zależy od samego kodu formularza.
<?php
if (count($_POST))
{
////////// USTAWIENIA //////////
$email = 'e-mail'; // Adres e-mail adresata
$subject = '??'; // Temat listu
$message = 'Dziękujemy za zakup :)'; // Komunikat
$error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza'; // Komunikat błędu
$charset = 'iso-8859-2'; // Strona kodowa
//////////////////////////////

$head =
"MIME-Version: 1.0\r\n" .
"Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" .
"Content-Transfer-Encoding: 8bit";
$body = '';
foreach ($_POST as $name => $value)
{
if (is_array($value))
{
for ($i = 0; $i < count($value); $i++)
{
$body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value[$i]) : $value[$i]) . "\r\n";
}
}
else $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value) : $value) . "\r\n";
}
echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error;
}
else
{
?>
<form action="?" method="post">
<!-- Lista rozwijalna (typ podstawowy) z zaznaczoną opcją domyślną -->
<p>Serwer:</p>
<select name="Serwer">
<option selected="selected">CallofDuty</option>
<option>JailBreak</option>
<option>PaintBall</option>
</select>
<!-- Lista rozwijalna (typ podstawowy) z zaznaczoną opcją domyślną -->
<p>Czas usługi:</p>
<select name="Czas">
<option selected="selected">14 dni</option>
<option>30 dni</option>
</select>
<!-- Pole typu RADIO -->
<p>Platforma:</p>
Steam<input type="radio" name="Platforma" value="Steam" onclick="document.getElementById('identyfikator').style.display = this.checked ? 'block' : 'none'; this.form.elements['STEAMID'].disabled = !this.checked" /><br />
<div id="identyfikator" style="display: none">
<div id="identyfikator">
STEAM_<input type="text" name="STEAMID" disabled="disabled" />
</div>
</div>
Non-Steam<input type="radio" name="Platforma" value="Non-Steam" onclick="document.getElementById('identyfikator').style.display = this.checked ? 'none' : 'block'; this.form.elements['STEAMID'].disabled = this.checked" onclick="this.form.elements['Haslo'].disabled = !this.checked" /><br />
Hasło:<input name="Haslo" /><br />
Hasło podaj tylko przy Non-Steam !<br /><br />
<!-- Pole typu RADIO -->
Nick:<input name="Nick" /><br />
Gadu-Gadu:<input name="Gadu-Gadu" /><br />
<br /><br />
<!-- Przycisk WYŚLIJ -->
<input type="submit" value="Wyślij" />
<!-- Przycisk WYCZYŚĆ DANE -->
<input type="reset" value="Wyczyść dane" />
</form>
<?php
}
?>
Tekst &nbsp; pole

Podobne wątki

Szablon html

10.11.2014, 17:25
Ostatni post: Snake_

CSS Plik html nie chce czytać css

21.08.2014, 21:08
Ostatni post: SLAVOO

Pomoc w HTML

29.09.2013, 13:47
Ostatni post: MixTape

Nauka HTML/CSS - od czego zacząć?

  • wowojtus
  • 10
27.05.2013, 10:48
Ostatni post: Na55

Jak pokazać kod html na stronie www

05.05.2012, 11:45
Ostatni post: adam-as

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości