Nest

Buttony Realize brak buttonów

Założony przez DanCore.

wersja skryptu MyBB: 1.6.01
adres forum: http://hands-up.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):
Witam wszystkich forumowiczów. Mój problem polega na tym, że ściągnąłem styl Realize z waszego działu download, zainstalowałem go i styl nie czyta mi buttonów. Po kodzie źródłowym myślę, że po prostu buttony nie są zdeklarowane.

[Obrazek: buttonki.jpg]
Buttony powinny być zamiast tych szarych kwadratów, które nawet obrazkami nie są
[Obrazek: kodstrony.jpg]
A tutaj widzimy, że w kodzie są to tylko linki

I teraz chciałbym wiedzieć, w którym pliku albo gdzie można to poprawić? Pozdrawiam... :)
Kamar napisał 09.01.2011, 18:48:
Staraj się poprawnie tytułować wątki... Poprawiam
Buttony wyświetlane są prawidłowo (zrobione są w CSS). Najwyraźniej jest jakiś problem z tekstem.

Wrzuć przykładowo zawartość szablonu postbit_pm (ACP -> Style i szablony -> Szablony -> Twój szablon -> Opis posta -> postbit_pm).
Kod:
{$ignore_bit}
<a name="pid{$post['pid']}" id="pid{$post['pid']}"></a>
<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder" style="{$post_extra_style} {$post_visibility}" id="post_{$post['pid']}">
    <tbody>
        <tr>
            <td class="tcat">
                <div class="float_left smalltext">
                    {$post['postdate']}, {$post['posttime']} <span id="edited_by_{$post['pid']}">{$post['editedmsg']}</span>
                </div>
                {$post['posturl']}
            </td>
        </tr>

        <tr>
            <td class="trow1 {$unapproved_shade}">
                <table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" style="width: 100%;">
                    <tr>
                        <td class="post_avatar" width="1" style="{$post['avatar_padding']}">
                            {$post['useravatar']}
                        </td>
                        <td class="post_author">
                            <strong><span class="largetext">{$post['profilelink']}</span></strong> {$post['onlinestatus']}<br />
                            <span class="smalltext">
                                {$post['usertitle']}<br />
                                {$post['userstars']}
                                {$post['groupimage']}
                            </span>
                        </td>
                        <td class="smalltext post_author_info" width="165">
                            {$post['user_details']}
                        </td>
                    </tr>
                </table>
            </td>
        </tr>

        <tr>
            <td class="trow2 post_content {$unapproved_shade}">
                <span class="smalltext"><strong>{$post['icon']}{$post['subject']} {$post['subject_extra']}</strong></span>

                <div class="post_body" id="pid_{$post['pid']}">
                    {$post['message']}
                </div>
                {$post['attachments']}
                {$post['signature']}

                <div class="post_meta" id="post_meta_{$post['pid']}">
                {$post['iplogged']}
                </div>
            </td>
        </tr>

        <tr>
            <td class="trow1 post_buttons {$unapproved_shade}">
                <div class="author_buttons float_left">
                    {$post['button_email']}{$post['button_pm']}{$post['button_www']}{$post['button_find']}{$post['button_rep']}
                </div>
                <div class="post_management_buttons float_right">{$post['button_edit']}{$post['button_quickdelete']}{$post['button_quote']}{$post['button_multiquote']}{$post['button_report']}{$post['button_warn']}{$post['button_reply_pm']}{$post['button_replyall_pm']}{$post['button_forward_pm']}{$post['button_delete_pm']}
                </div>
            </td>
        </tr>
    </tbody>
</table>
Wrzuciłeś zawartość szablonu postbit, a pisałem o szablonie postbit_pm.
Podziękowali: DanCore
A jak dla mnie, masz ustawiony język polski na forum, a buttony są tylko do angielskiej wersji, dlatego powinieneś skopiować też pliki z katalogu english do polish.
Wybacz, moja nieuwaga doprowadziła do tego błędu...

Kod:
<a href="private.php?action=send&amp;uid={$post['uid']}" class="forumbutton">{$lang->qthemes_pm}</a>

Ten szablon oraz kilka innych jest koloru zielonego, a jak się domyślam to ma jakieś znaczenie.

DamYan napisał(a):A jak dla mnie, masz ustawiony język polski na forum, a buttony są tylko do angielskiej wersji, dlatego powinieneś skopiować też pliki z katalogu english do polish.

Aż taki głupi nie jestem, buttony z forum zostały wgrane do folderu polish. I jest to raczej błąd od strony stylu ponieważ, kiedy zmienię styl forum na default buttony są. ;)

EDIT

Poradziłem sobie, z wklejeniem buttonów (Solid23 dziękuje, że mnie naprowadziłeś. Reputacja dla Ciebie ), ale pojawił się kolejny problem buttony są teraz obramowane dziwnie.

[Obrazek: obramowanie.png]

Wie ktoś jak kto usunąć?
ACP -> Style i szablony -> Style -> Twój styl -> global.css -> Edytuj -> Tryb zaawansowany
Znajdź
Kod:
.forumbutton, a.forumbutton, a.forumbutton:link, a.forumbutton:visited, input.button {
  -moz-border-radius: 3px 3px 3px 3px;
  background: none repeat scroll 0 0 #969696;
  border: medium none;
  color: white;
  cursor: pointer;
  float: left;
  font-family: Arial,Helvetica,sans-serif;
  margin-bottom: 5px;
  margin-left: 5px;
  padding: 6px 10px;
  text-decoration: none;
  text-transform: uppercase;
}

~ 870 linijka. Usuń stamtąd
Kod:
padding: 6px 10px;
Powinno zadziałać. ^^
Podziękowali: DanCore
Działa, dziękuję reputka dla Ciebie! :)
Podaj mi nazwę tego stylu, jeżeli możesz. Jestem niemal pewien, że są to buttony robione w CSS, a problem stanowi co innego.

Poza tym zamiast:

Kod:
<a href="private.php?action=send&amp;uid={$post['uid']}" class="forumbutton">{$lang->qthemes_pm}</a>

powinno być coś na wzór:

Kod:
<a href="private.php?action=send&amp;uid={$post['uid']}" class="forumbutton">{$lang->postbit_pm}</a>

Tak sobie teraz myślę, że styl może posiadać własne pliki językowe. Jeżeli w paczce znajduje się taki folder jak english (languages/english), to zmień jego nazwę na polish i wszystko powinno działać.
Poradziłem sobie w ten sposób, że do plików odpowiedzialnych za buttony dopisałem kod obrazka.
Nie było folderu z plikami językowymi wewnątrz stylu. A mógłbyś mi powiedzieć, które szablony odpowiadają za "odpowiedz" i "nowy temat"? Bo nie mam jeszcze tych dwóch buttonów.

Styl nazywa się Realize

Edit:
Czy jest taka możliwość aby obrazki (buttony) bez tła (.png) nie były obmalowywane szarymi kwadratami? Jak tak to gdzie mogę to znaleźć. Dziękuję za pomoc :D
Za przyciski "Nowy temat" oraz "Odpowiedz" odpowiadają szablony forumdisplay_newthread (Widok działu -> forumdisplay_newthread) oraz showthread_newreply (Widok wątku -> showthread_newreply).
Podziękowali: DanCore

Podobne wątki

Buttony Zaokrąglenie buttonów moderacyjnych

29.04.2016, 15:44
Ostatni post: myCreedo

Szukam Zmiana tła (background) w działach - trow1 i trow2 | Tło buttonów w headerze

02.04.2016, 18:58
Ostatni post: krystian12313

Buttony W którym szablonie edytować linki do buttonów z tematów/postów?

30.03.2016, 13:26
Ostatni post: dragonos

Inne Styl Carbon multicolour - kolor czcionki i buttonów

31.01.2016, 13:16
Ostatni post: GiboneKPL

Styl Zmiana położenia buttonów w nagłówku

17.01.2016, 01:30
Ostatni post: aycrash

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości