Nest

Brak grafiki w skinie

Założony przez podchmielony.

Witam serdecznie.
Zainstalowałem aktualny skrypt forum. Utworzyłem bazę danych itd.

Wszystko pięknie działało. Odpaliłem forum, a moim oczom ukazał się taki widok:
Golden Retriever forum

Pomyślałem, że może jakiś błąd w standardowym stylu (sic?), więc zainstalowałem powergreen, a później N.Design.

Niestety- w każdym przypadku jest tak samo.

Czy powinienem jeszcze w opcjach włączyć jakąś funkcję specjalną? Czy jest to może błąd serwera?

Skiny instalowałem podmieniając pliki, a później importując plik xml z panelu administratora.

Czy potrzebne są jeszcze jakieś informacje, aby udzielić mi pomocy?

Z góry dziękuję za wszelkie informacje dot. mojego "błędu".
folder z obazkami masz zle wklejony na serwer

było:P
Sprawdz sciezki obrazkow

Kod:
http://www.goldenek.pl/forum/images/ndesign
(03.10.2008, 03:17)podchmielony napisał(a): Skiny instalowałem podmieniając pliki, a później importując plik xml z panelu administratora.
Nie trzeba podmieniać. Wystarczy katalog z obrazkami (w tym przypadku "ndesign") wkleić do istniejącego już katalogu images. Później w panelu admina importować plik .xml i "w style i szablony" przy wybranym stylu kliknąć Opcje > "Ustaw jako domyślny".

Powinno pomóc,
Pozdrawiam.
Bardzo dziękuję za pomoc- jeszcze dzisiaj spróbuję raz jeszcze.
Zupełnie przez przypadek odkryłem, że to nie źle przegrane pliki były problemem (chociaż też ;) ). Zastanawiało mnie, dlaczego nawet default'owy skin nie działął. Zainstalowałem forum raz jeszcze zgodnie z indtrukcją z pliku:
"# Unzip the release archive to your computer using an archive utility capable of decompressing the download format you chose (Winzip)
# Using an FTP client (FlashFXP), upload the entire contents of the 'upload' directory to a visible directory on your web server (for example, forum or forums).
# CHMOD the following files to 666 (ie, make sure that PHP can write to them).

./inc/settings.php
./uploads
./uploads/avatars
./cache
./cache/themes"

Tym razem jednak zapomniałem pozmieniać prawa na 666. Skin działał. Zmieniłem prawa (stwierdziłem ,że chyba trzeba, nie? ;) No i znów się wszystko wysypało.

Czy jeśli zainstaluje forum bez zmienionych praw do plików, to będzie to działać później także?

Podobne wątki

Wyśrodkowanie grafiki w każdej roździelczośći

19.11.2016, 17:35
Ostatni post: Fyeem

Zamienienie grafiki

01.08.2016, 08:46
Ostatni post: Purely

Szukam Grafiki z tła.

28.06.2016, 19:35
Ostatni post: Fyeem

Rangi problem z ranga grafiki

22.05.2016, 14:07
Ostatni post: Fyeem

Błąd Tekst nierównoległy do grafiki

10.05.2016, 19:03
Ostatni post: Narkos

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości