Nest

Błąd Źłe wyświetlanie obrazka

Założony przez Emillo.

wersja skryptu MyBB: 1.6
adres forum: http://forum.exiliado.tk/
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
Witam
Korzystam ze stylu MyIPB, mój szablon index wygląda tak:
Kod:
<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']}</title>
{$headerinclude}
<script type="text/javascript">
<!--
    lang.no_new_posts = "{$lang->no_new_posts}";
    lang.click_mark_read = "{$lang->click_mark_read}";
// -->
</script>
</head>
<body>
{$header}
<table><td width="85%">{$forums}</td><td width="15%"><img src="http://exiliado.tk/banner.png" align="top"/></td></table>
{$boardstats}

<!--<dl class="forum_legend smalltext">
    <dt><img src="{$theme['imgdir']}/on.gif" alt="{$lang->new_posts}" title="{$lang->new_posts}" style="vertical-align: middle; padding-bottom: 4px;" /></dt>
    <dd>{$lang->new_posts}</dd>

    <dt><img src="{$theme['imgdir']}/off.gif" alt="{$lang->no_new_posts}" title="{$lang->no_new_posts}" style="vertical-align: middle; padding-bottom: 4px;" /></dt>
    <dd>{$lang->no_new_posts}</dd>

    <dt><img src="{$theme['imgdir']}/offlock.gif" alt="{$lang->forum_locked}" title="{$lang->forum_locked}" style="vertical-align: middle;" /></dt>
    <dd>{$lang->forum_locked}</dd>
</dl>-->
<br style="clear: both" />
{$footer}
</body>
</html>

Chciałem ustawić tak, żeby na stronie głównej były dwie kolumny - w jednej fora, w drugiej jakieś bannery.
No i wyszło tak jak sami możecie zobaczyć: http://forum.exiliado.tk/index.php - w drugiej kolumnie jest banner ale względem pionu wyśrodkowany. A ja bym chciał aby był na samej górze. Próbowałem dodać do img align top, ale nic to nie dało ; /
Jakieś pomysły?
U mnie zadziałało to tak:
Zamień
Kod:
<td width="15%"><img src="http://exiliado.tk/banner.png" align="top"/></td>
na
Kod:
<td width="15%" valign="top"><img src="http://exiliado.tk/banner.png"></td>
Powinno pomóc. ^^
Podziękowali: Emillo
Ja bym dał zawartość w blokach...
Kod:
<html>
<head>
<title>{$mybb->settings['bbname']}</title>
{$headerinclude}
<script type="text/javascript">
<!--
    lang.no_new_posts = "{$lang->no_new_posts}";
    lang.click_mark_read = "{$lang->click_mark_read}";
// -->
</script>
</head>
<body>
{$header}
<div style="float: left;width: 70%;">{$forums}</div>
<div style="float: right;width: 29%;"><img src="http://exiliado.tk/banner.png" align="top"/></div>
{$boardstats}

<!--<dl class="forum_legend smalltext">
    <dt><img src="{$theme['imgdir']}/on.gif" alt="{$lang->new_posts}" title="{$lang->new_posts}" style="vertical-align: middle; padding-bottom: 4px;" /></dt>
    <dd>{$lang->new_posts}</dd>

    <dt><img src="{$theme['imgdir']}/off.gif" alt="{$lang->no_new_posts}" title="{$lang->no_new_posts}" style="vertical-align: middle; padding-bottom: 4px;" /></dt>
    <dd>{$lang->no_new_posts}</dd>

    <dt><img src="{$theme['imgdir']}/offlock.gif" alt="{$lang->forum_locked}" title="{$lang->forum_locked}" style="vertical-align: middle;" /></dt>
    <dd>{$lang->forum_locked}</dd>
</dl>-->
<br style="clear: both" />
{$footer}
</body>
</html>
Podziękowali: Emillo
Dzięki, Schockerku, pozdrowienia od Legendary xD

Podobne wątki

Szukam Poziom ostrzeżeń za pomocą obrazka

29.11.2016, 00:21
Ostatni post: myCreedo

Dodanie obrazka

08.10.2016, 13:49
Ostatni post: Conors

Jak wkleić banner z gametracker'a do obrazka

28.08.2016, 20:18
Ostatni post: Mati Sokulski

Nie wczytuje obrazka "Idź do pierwszego nieprzeczytanego posta"

03.08.2016, 22:58
Ostatni post: Kacper Wojciechowski

Inne Jak zmienić położenie obrazka

13.07.2016, 18:20
Ostatni post: Divir

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości