Nest

Błąd wyświetlania okna edytora postów

Założony przez ziomus123.

Kilka szczegółów o moim forum i stylu, z którym mam problem:
m-zero_nightblue:
1.4.11 MyBB:
localhost:
Błąd wyświetlania okna do pisania nowego tematu:

Witam wszystkich moim problemem jest błąd wyświetlania okna do pisania nowego tematu jak widać niżej. Prosił bym o pomoc już od półtorej tygodnia borykam się z tym problemem.W załączniku jest dołączony kod stylu

[Obrazek: a52145d9.jpg]
Adrian napisał 15.03.2010, 21:44:
Poprawiłem nazwę wątku.


Załączone pliki
.rar   MyBBZero-Nightblue-theme.rar (Rozmiar: 6,95 KB / Pobrań: 43)
Chętnie bym pomógł ale nigdzie nie widzę załącznika.
sorki już poprawiłem
No tak teraz widzę, ale i tak mi to nie pomaga. Wejdź w panel Admina -> Style i Szablony -> Szablony -> "twój szablon" -> Nowa odpowiedz - szablony -> newreply
masz tam taki kod:
Kod:
<td class="trow2">
<textarea id="message" name="message" rows="20" cols="70" tabindex="2" >{$message}</textarea>
{$codebuttons}
{$multiquote_external}
</td>
?

Ogólnie zauważyłem, że dodatkowo to jest obejmowane w div'a, generowanego przez js, tak więc chyba będzie trzeba tam pogrzebać. Ale najpierw odpisz jak sprawdzisz.

EDIT: Jak zmienisz liczbę wierszy "rows" to powinno załatwić problem.
tą liczbę już w wierszu rows już zmieniałam ale to nie dział na dole masz cały kod dotyczącej tej odpowiedzi


Kod:
<html>
<head>
<title>{$lang->post_reply_to}</title>
{$headerinclude}
<script type="text/javascript" src="jscripts/post.js?ver=1400"></script>
</head>
<body>
{$header}
{$preview}
{$maximageserror}
{$attacherror}
{$reply_errors}
<form action="newreply.php?tid={$tid}&amp;processed=1" method="post" enctype="multipart/form-data" name="input">
<input type="hidden" name="my_post_key" value="{$mybb->post_code}" />
<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder">
<tr>
<td class="thead" colspan="2"><strong>{$lang->post_new_reply}</strong></td>
</tr>
<tr>
<td class="tcat" colspan="2"><span class="smalltext"><strong>{$lang->reply_to}</strong></span></td>
</tr>
{$loginbox}
<tr>
<td class="trow2" width="20%"><strong>{$lang->post_subject}</strong></td>
<td class="trow2"><input type="text" class="textbox" name="subject" size="40" maxlength="85" value="{$subject}" tabindex="1" /></td>
</tr>
{$posticons}
<tr>
<td class="trow2" valign="top"><strong>{$lang->your_message}</strong><br />{$smilieinserter}</td>
<td class="trow2">
<textarea id="message" name="message" rows="20" cols="70" tabindex="2" >{$message}</textarea>
{$codebuttons}
{$multiquote_external}
</td>
</tr>
<tr>
<td class="trow1" valign="top"><strong>{$lang->post_options}</strong></td>
<td class="trow1"><span class="smalltext">
<label><input type="checkbox" class="checkbox" name="postoptions[signature]" value="1" tabindex="6"{$postoptionschecked['signature']} /> {$lang->options_sig}</label>
{$disablesmilies}
</span></td>
</tr>
{$modoptions}
{$subscriptionmethod}
{$captcha}
</table>
{$attachbox}
<br />
<div align="center"><input type="submit" class="button" name="submit" value="{$lang->post_reply}" tabindex="3" accesskey="s" />  <input type="submit" class="button" name="previewpost" value="{$lang->preview_post}" tabindex="4" />{$savedraftbutton}</div>
<input type="hidden" name="action" value="do_newreply" />
<input type="hidden" name="replyto" value="{$replyto}" />
<input type="hidden" name="posthash" value="{$posthash}" />
<input type="hidden" name="attachmentaid" value="" />
<input type="hidden" name="attachmentact" value="" />
<input type="hidden" name="quoted_ids" value="{$quoted_ids}" />
<input type="hidden" name="tid" value="{$tid}" />
{$editdraftpid}
</form>
{$forumrules}
{$threadreview}
{$footer}
</body>
</html>
W folderze Mybb, powinieneś mieć plik javy, czyli:
mybb/jscripts/editor.js
Sprawdź w nim te wartości:
Kod:
// linie zaczynające się od 154
this.editor = document.createElement("div");
this.editor.style.position = "relative";
this.editor.style.display = "none";
this.editor.className = "messageEditor";

// linia 166
w = "400px";

// linia 186
h = "400px";


Jeśli masz je tak samo jak wyżej napisałem i nie działa lub nie masz całkiem tego pliku, to rzuć kodem źródłowym załadowanej strony, bo z szablonu za wiele nie wywnioskuję.
Styl wrzuciłem na darmowy serwer w celu szybszego rozwiązania problemu adres forum to http://www.tescik123331.xaa.pl
Nie wiem dlaczego ale jak zainstalowałem inny styl okno odpowiedzi jest normalne tylko coś w tym stylu coś nie pasi
Ok, mam. Wysokość okna jest zbyt mała co do jego szerokości. Otóż, szerokość 402px ściska ikony "edycji" (wyrównaj do prawej, lewej, czcionka, pogrubienie itp.), część z nich przerzuca na dół i o tyle ile wysokości mają te ikony wystaje Ci okno na dole.

Albo zwiększ wysokość na 400px albo zwiększ szerokość na 500px. Wszystko jak to zrobić (i moje ustawienia) masz powyżej. Obecnie u Ciebie jest tak:
Kod:
width: 402px; height: 326px;
Albo spróbuj:
https://mybboard.pl/temat-zbyt-duze-okno-edytora-postow
Kod:
Albo spróbuj:
https://mybboard.pl/temat-zbyt-duze-...ora-postow

zrobiłem ta jak napisałaś ale dalej to nie działa jak chcesz dam ci dostęp do panelu admin i najwyżej zobaczysz co jest nie tak jak się zgadzasz to pisz że chcesz dostęp a i jeszcze przy edytowaniu tematu jest taka sama sytuacja z tym oknem
Więc:
ACP ~> Style i szablony ~> Szablony ~> [nazwa stylu] Templates ~>
a) Nowy wątek - Szablony ~> newthread
b) Nowa odpowiedź - Szablony ~> newreply
c) Edycja posta - Szablony ~> editpost

I w każdym z tych szablonów znajdź i zamień linijkę:
Kod:
<textarea name="message" id="message" rows="20" cols="70" tabindex="2(3?)">{$message}</textarea>

na:
Kod:
<textarea name="message" id="message" rows="20" cols="80" tabindex="2(3?)">{$message}</textarea>

Enjoy!
po wstawieniu tego kodu jest coś takiego w przeglądarce Firefox a w innych przeglądarkach nic się nie zmieniło okno tak samo wygląda jak wcześniej

[Obrazek: e83f69d3.jpg]

a po odświeżeniu strony okno wygląda normalnie
Kod:
tabindex="2(3?)"

Tutaj nie chodziło o wpisanie tego kodu a o zostawienie wartości 2 lub 3, w zależności jaka była wcześniej...

Ale OK, zobacz teraz - już zrobione.
@ziomus123 sprawdzałeś moją metodę? Testowałem u siebie i z Twoimi ustawieniami miałem taki sam problem, więc chyba w tym rzecz. Oczywiście zwiększenie liczby kolumn powinno skutkować tym samym, ale nie jestem pewny.
Kod:
@ziomus123 sprawdzałeś moją metodę? Testowałem u siebie i z Twoimi ustawieniami miałem taki sam problem, więc chyba w tym rzecz. Oczywiście zwiększenie liczby kolumn powinno skutkować tym samym, ale nie jestem pewny.

mógłbyś mi wytłumaczy co dokładnie i w jakim pliku mam zrobić

Podobne wątki

Błąd Menu wyświetlania menu użytkownika

09.10.2016, 10:14
Ostatni post: ficus

Styl Edycja klasycznego trybu wyświetlania postów

28.09.2016, 20:15
Ostatni post: Fonari

Błąd Brak edytora MyCode w tworzeniu postów i wątków

19.08.2016, 22:34
Ostatni post: xAdamMc7

Tło edytora

31.07.2016, 15:16
Ostatni post: Divir

Błąd przy wyświetlaniu postów.

18.07.2016, 12:36
Ostatni post: musicfan

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości