Analiza obciążenia i czasu generowania

Założony przez meto.

Dokonaj też aktywacji/dezaktywacji wtyczek. Dezaktywuj i zobacz rezultat zapytań. Któraś z wtyczek jest winowajcą, ale która to sam musisz znaleźć, bo Ja więcej pomysłów nie mam.
a jaką mam pewność że to któraś z wtyczek ?
dlaczego czas ładowania wynosi aż 0,5 sek ?

W sumie forum długo się nie ładuje tak więc nie wiem czy jest sens się póki co przejmować tym ?
problem to Online 24 (2.2)
oraz tag cloud.
Online 24 (2.2) robi dla każdego usera zapytanie o id bo niezbyt lubi się z google seo.
@edit
lepiej teraz niż potem jakz acznie sypać to many connects... ;)
moje forum dla przykładu
Tematów: 4,148 › Postów: 18,910 ›
Użytkowników: 8,805.
index:
Page Generation Time: 0.0791218280792 seconds
Memory Usage: 4.5 MB (4718592 bytes)
Zapytania: 13...
Pewności nie będziesz miał dopóki się sam nie upewnisz. :P
Strona ładuje się 0,5 sek. - powodem tego może być jakaś wtyczka lub hosting.

Przejmować tym jest sens, gdyż katujesz bazę danych, a wtedy właściciel hostingu może zareagować. Albo zablokuje Ci forum albo dostaniesz wiadomość o tym, aby zoptymalizować skrypt, gdyż Twoja strona zżera zasoby jej nie przydzielone np. Zużycie procka wynosi 10%, a dostałeś max 5%.
ok
Dezaktywowałem:
Username Style (1.0.4)
Online 24 (2.2)
TagCloud v1.2 (1.2)


Korzystam z zachwalanego tutaj (chyba?) serwera linuxpl
teraz jest:
Generated in 0.3579230 seconds (61.58% PHP / 38.42% MySQL)
SQL Queries: 144 / Global Parsing Time: 0.0312560 / Memory Usage: 5.5 MB
PHP version: 5.2.10 / Server Load: 7.19 / GZip Compression: Enabled


Wujas - które forum masz na myśli ? Z jakiego hostingu korzystasz?
korzystam z głowanet.pl, http://www.reksio-cs.pl.
Wrzuć index.php?debug=1, zapisz na dysku i wrzuć tu w załącznik to Ci coś bliżej podam
Jak najbardziej - skrypt robi ci ogromną liczbę zapytań do bazy, jakieś 10 RAZY za dużo.
Pewnie wina jakiejś "dobrze napisanej" wtyczki.
No to przecież wyłączyłem 3 wtyczki, nie wiem czy któraś z pozostałych może generować takie przeciążenie

http://hostuje.net/file.php?id=a4f6b7e29...65edf89658
inc/config.php
znajdz $config['cache_store'] = 'db;
zamień na
Kod:
$config['cache_store'] = 'files';
a potem przebuduje cache etc
ewentualnie wyłącz Subforums in Columns 2.0
Wogóle coś strasznie skaszanione cache... nie moge się połapać nawet co to za zapytania.
no dobra zmieniłem ..
tylko dlaczego teraz userzy sie nie moga logowac niektórzy ??
Może tak wyczyszczenie cookies i pamięci podręcznej przeglądarki pomoże?
Przypominam Wam, że tutaj dyskutujemy o czasach generowania i analizie obciążenia serwera przez MyBB.

Problemy ze skryptem i pluginami rozwiązywane są w innym działach.
przeglądarka nie ma z tym nic wspólnego
chodzi o to że posłuchałem rady Wujasa - db na "files"
obciążenie faktycznie spadło, ale forum wygląda inaczej , pluginy sie wyłączyły , niektórzy nie mogą się zalogować

W acp użyłem -> Przeliczanie i przebudowa oraz Optymalizacja bazy

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości